FOLLOW US: facebook twitter

Αναδείχθηκε το μείζον θέμα του Κυπαρισσιακού και οι ευθύνες των τοπικών αρχόντων

Ημερομηνία: 22-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kyparissiakos

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ζαχάρως – πρόεδρος ξανά ο Κ. Αγραπιδάς

Ο Ιστορικός και με τεράστια κοινωνικά επιτεύγματα, εμβέλειας, περιβαλλοντικός Σύλλογος Ζαχάρως πραγματοποίησε στην προκαθορισμένη γενική του συνέλευση, την ανάδειξη του νέου διοιηκητικού Συμβουλίου το οποίο συγκροτήθηκε  σε σώμα. Η προσέλευση των μελών του, αλλά και των πολιτών ήταν  ιδιαίτερα μαζική, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνή τους στους χειρισμούς του Συλλόγου διαχρονικά. Ο Πρόεδρός του, κος Αγραπιδάς επεσήμανε ιδιαίτερα, ότι με βάση τις καταστατικές αρχές του, ο Σύλλογος προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον  και το όφελος για του πολλούς και όχι για τους ολίγους

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου, « στην γενική συνέλευση αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις των ατυχέστατων χειρισμών των εκλεγμένων εκπροσώπων της περιοχής, αλλά και άλλων φερομένων ως ειδικών που φόρτωσαν την ευρύτερη περιοχή της παραλίας Ζαχάρως, με τα βάρη και το ασφυκτικό πλαισιο, που διέπει την περιοχή της Κυπαρισσίας και τωρα αναζητούν εξωτερικούς εχθρούς για να τους χρεώσουν τους ατυχέστατους ερασιτεχνικούς και εκτος Ευρωπαικού θεσμικού πλαισίου, χειρισμούς. Η ζημία που έχει προκληθεί είναι τεράστια.
Τονίστηκε ιδιαίτερα και το ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου, για το τμήμα  τμήματος Πύργος – Καλόνερο, όπου οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να είναι συμβατές με το Ευρωπαικό πλαίσιο, την Εθνική νομοθεσία και τη νομολογία του ΣΤΕ. Οι παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια είναι επιτακτικές, καθώς δεν μπορεί να υποβαθμιστεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή της Ηλείας, με αυτοκινητόδρομο τύπου Πάτρας – Πύργου, όπως είναι σήμερα..
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος, θα συμμετάσχει σε διεθνείς πρωτοβουλίες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας με βάση την Στρατηγική της Ευρωπαικής Επιτροπής για την κυκλική οικονομία. Το μέγιστο κοινωνικά και  Εθνικά προβλημα της Ελλάδας, είναι δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας και η ανάκτηση της πεποίθησης, κυρίως απο την πλευρά της νέας γενιάς, οτι μπορεί να δημιουργήσει και να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε. Περαιτέρω ολιγωρία  θα είναι καταστροφική και αδικαιολόγητη.»

ekloges-perivallontikos-zaxarws

Το νεο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και αναδείχθηκε το προεδρείο του συλλόγου: 
Πρόεδρος Αγραπιδας Κωνσταντίνος Διδάκτωρ Παντειου πανεπιστημίου
Αντιπρόεδρος Χαραλαμποπουλος Ιωαννης Διδάκτωρ Γεωπονικου πανεπιστημίου
Γραμματέας Γρίβας Λάμπρος Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός
Ταμιας Παρασκευάς Φώτης Αγρότης
Μέλος Γκριτζαλής Αντωνης Αγρότης
Μέλος Σκαλτσας Ιωαννης Επιχειρηματίας
Μέλος Στριγκας Χρήστος Επιχειρηματίας στο χώρο του Τουρισμού
Αναπληρωματικο Μέλος Δρακοπουλος Βασιλης Επιχειρηματίας
Αναπληρωματικό Μέλος Παπανδρέου Ανδρεας Στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος