FOLLOW US: facebook twitter

Αναβίωσε η παλιά γειτονιά με την ρεμπέτικη βραδιά: «Βούλιαξε» από κόσμο η παλαιά αγορά Λεχαινών

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Σε μια παλιά γειτονιά, που θύμιζε σκηνικό από  ελληνικές ταινίες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου,  μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η Παλαιά Αγορά των Λεχαινών το βράδυ του Σαββάτου, όπου κόσμος ατελείωτος διασκέδασε με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, βιώνοντας νοσταλγικά, ατμόσφαιρα αλλοτινών δεκαετιών όπου μεσουρανούσε το ρεμπέτικο τραγούδι .  Ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών με την στήριξη του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα φορά την εκδήλωση «ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» με στόχο όλος ο κόσμος να γίνει μια παρέα και να σιγοτραγουδήσουν τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τη ξενιτειά, τη φτώχεια τις μικρές λύπες και καημούς των ανθρώπων, γνήσια ελληνικά τραγούδια βγαλμένα από τη ζωή του κάθε ένα Έλληνα ξεχωριστά. Τα ρεμπέτικα τραγούδια που «σέρνουν” τη ψυχή μαζί τους!

Και βέβαια, η Παλαιά Αγορά των Λεχαινών, «βούλιαξε» από τον κόσμο! Στον χώρο, το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί θύμιζε… Λεχαινά αλλοτινών εποχών, εκεί που η φτωχική γειτονιά έσφυζε από ζωή και η καθημερινότητα μπορεί να ήταν σκληρή αλλά οι σχέσεις ήταν αληθινές και γνήσιες! Μια στάση στο κουρείο, μια στάση στο φουρνάρικο, διασκέδαση τα στα ταβερνάκια της γειτονιάς και μια καλή μαυρόασπρη ταινία στο σινέ ΑΙΓΛΗ που κι αυτό πήρε την θέση του στο σκηνικό της βραδιάς!

Το κέφι ζωντάνεψε με την ρεμπέτικη κομπανία , ΡΕΜΠΕΤ  motiv που έπαιξαν ρεμπέτικα τραγούδια και λαϊκά κομμάτια, σηκώνοντας στην πίστα για χορό πολλούς από τους «θαμώνες» της «ταβέρνας», απογειώνοντας το κέφι! Εννοείται ότι η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που έγιναν μια παρέα με τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Όμιλος Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων Λεχαινών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος