FOLLOW US: facebook twitter

Αναβίωσαν τη γιορτή των αλόγων στο πανηγύρι του Βάραγκα

Ημερομηνία: 27-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με στόχο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, οι διοργανωτές του φημισμένου πανηγυριού στο Βάραγκα της Τ.Κ. Γουμέρου, φέτος αναβίωσαν την γιορτή των αλόγων. Στην κίνηση αυτή ανταποκρίθηκαν οι ιδιοκτήτες ίππων από την Ηλεία, την Αχαΐα αλλά και την Αθήνα και συμμετείχαν, θέλοντας και αυτοί να ζωντανέψουν ένα κομμάτι της ιστορίας της περιοχής, που με το πέρασμα του χρόνου είχε χαθεί. Στο πλαίσιο του τριημέρου του πανηγυριού στο Βάραγκα, το πρωί της Κυριακής, αρκετοί επισκέπτες βρέθηκαν στο γνωστό χώρο για να θαυμάσουν υπέροχα άλογα τόσο των τοπικών φυλών όπως Ανδραβίδας και Γεωργαλίδικα Πηνείας, όσο και διεθνών όπως τα Friesian.. Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του αλόγου που συμμετείχαν και συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άλογα σε αυτή την πρώτη προσπάθεια να ζωντανέψει η ιστορία της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε πτωτική πορεία συνολικά στη διοργάνωση του πανηγυριού.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Σωτήρης Γεωργόπουλος, μιλώντας για αυτή τη γιορτή τόνισε πως «είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Ήλθε πάρα πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή για να δουν επιδείξεις των αλόγων, παρουσιάσεις αλλά και αγώνες. Αυτό γίνεται για να θυμίσουμε τι γινόταν στην περιοχή στο παρελθόν και πιστεύουμε πως θα γίνει θεσμός, θα καθιερωθεί στις εκδηλώσεις της περιοχής και θα κοιτάμε κάθε χρόνο να εμπλουτίζουμε το πανηγύρι του Βάραγκα με νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, που ήταν σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή».

Εκ των διοργανωτών ο Γιώργος Αναστόπουλος αναφέρθηκε σε αυτή την πρώτη εκδήλωση. «Στο παρελθόν είχαν περάσει τα κορυφαία άλογα του τόπου μας και είπαμε να αναβιώσουμε αυτή την εκδήλωση. Φέτος συγκεντρώθηκαν 35 με 40 άλογα και είναι ένας πολύ καλός αριθμός. Του χρόνου πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Ήταν άλογα από όλη την Ηλεία, την Αχαΐα και άλλες περιοχές όπως η Αθήνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος