FOLLOW US: facebook twitter

Ανάσανε ο Κόροιβος-Κέρδισε στην παράταση το Λαύριο με 89-86

Ημερομηνία: 28-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos1

Ο Κόροιβος πέτυχε μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη, το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Αμαλιάδας, με αντίπαλο το Λαύριο, στην παράταση με 89-86. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή, σημαδεύοντας κυρίως τα ματς με ομάδες στα μέτρα τους. Ο Κόροιβος ξεκίνησε το παιχνίδι, με ανάλογο τρόπο, όπως στο παιχνίδι με τον Άρη, προηγούμενος 10-0, με τρίποντα του Μπράουν και του Βαν Όοστρουμ. Το Λαύριο απάντησε με διαδοχικούς πόντους του Χάμιλτον, μείωσε 12-9 και η α΄ περίοδος ολοκληρώθηκε 22-19 για την ηλειακή ομάδα, με όλους τους πόντους της να έχουν πετύχει οι Μπράουν (9), Βαν Όοστρουμ (7) και Χολ (6).

Στο β΄ δεκάλεπτο ο Κόροιβος έτρεξε σερί 11-1 και έφτασε στο +13 (33-20) με δύο εύστοχες βολές του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, Ντεβόντα Πόλαρντ στο 15΄, με τους Μιλουτίνοβιτς και Γκότσερ να παίρνουν και αυτοί τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Η διψήφια διαφορά διατηρήθηκε στα εναπομείναντα λεπτά της β΄ περιόδου και το ημίχρονο τελείωσε 42-32 για τους κυανόλευκους. Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα, όλος ο πάγκος του Λαυρίου διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητικό τρίο και δέχτηκε τεχνική ποινή. Έτσι, το β΄ μέρος ξεκίνησε με τη βολή της τεχνικής ποινής, από τον Μπράουν. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 43-36 με κάρφωμα του Σέλτον, αλλά με δύο διαδοχικά τρίποντα του Γκότσερ, η διαφορά πήγε ξανά στο +13 (49-36). Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως, ο Κόροιβος  έκανε λάθη στην επίθεση, δέχτηκε αρκετούς αιφνιδιασμούς, 18 πόντους σε αυτό το διάστημα και τα 30 λεπτά αγώνα ολοκληρώθηκαν με ισχνό προβάδισμα τριών πόντων (57-54).

Δραματικό φινάλε

Στην τελευταία περίοδο, με το σκορ στο 62-58, 6΄. 42΄΄ πριν τη λήξη, ο Μπράουν υπέπεσε στο τέταρτο φάουλ, δεν πήγε στον πάγκο για να προστατευτεί και 37 δευτερόλεπτα αργότερα έκανε το 5ο φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να στερηθεί ο Κόροιβος τον καλύτερο παίκτη του στα τελευταία έξι κρίσιμα λεπτά. Παρόλα αυτά, οι κυανόλευκοι διατήρησαν προβάδισμα τριών πόντων  (69-66) ένα λεπτό πριν τη λήξη  και ο πολύ καλός προχθές Μιλουτίνοβιτς έκανε το 71-66. Οι Λαυριώτες μείωσαν με μία βολή του Γιανγκ και στα 26΄΄ με το σκορ στο 72-69, ο Βαν Όοστρουμ πάτησε γραμμή και ο εξαιρετικός Γιανγκ μείωσε στον πόντο (72-71), 16΄΄ πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν αμέσως στις βολές τον Βαν Όοστρουμ , ο Ολλανδός ευστόχησε σε μία (73-71) και ο Γιανγκ με δύο εύστοχες βολές, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (73-73), 7΄΄ πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση ο Μιλουτίνοβιτς έκανε το drive αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Ψύχραιμος στην παράταση

Στην παράταση, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ  και ο Μιλουτίνοβιτς έκανε το 86-84, 40΄΄ πριν το τέλος. Στην επόμενη φάση ο Περράκης έκανε επιθετικό φάουλ στο Βαν Όοστρουμ και ο Χατζηνικόλας με δύο εύστοχες βολές έκανε το 88-84. Ακολούθησε άστοχη επίθεση από το Λαύριο και ο Πόλαρντ, που βοήθησε πολύ σε όλους τους τομείς, με 1/2 βολές έγραψε το 89-84. Το παιχνίδι τελείωσε με δύο εύστοχες βολές του Χάμιλτον (89-86) και δύο άστοχες του Μιλουτίνοβιτς.

Καλύτεροι από τον Κόροιβο οι Βαν Όοστρουμ, Χολ στο α΄ ημίχρονο και οι Μιλουτίνοβιτς, Γκότσερ στο β΄. Πολύ καλός ήταν στο ντεμπούτο του ο Πόλαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε 18 λεπτά και πέτυχε 9 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Επόμενος αντίπαλος για τους κυανόλευκους η ΑΕΚ στην Αθήνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-32, 57-54, 73-73 κ.α., 89-86 παρ.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 10(1), Γκότσερ 16(4/7 τρ.), Μιχάλογλου, Βαν Όστρουμ 16(1/7 τρ., 11/14 βολ.), Χολ 17 (7ρ., 6/10 διπ.), Μιλουτίνοβιτς 13 (5/8 διπ.), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 6, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 9 (5ρ.).

Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 11(1), Γιανγκ 29(2), Γιαννακόπουλος 3(1), Κοκ 6, Μπολντς 16(1), Πάντερ, Στεφανίδης 6(1), Αθανασούλας 4, Περράκης 6(2), Κακλαμανάκης, Σέλτον 5(1).

  Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ντ. Καλαμπάκος

«Ευτυχώς, κερδίσαμε»

«Θα κάνουμε ένα μεγάλο καλό στους πολίτες της Αμαλιάδας γιατί δεν θα χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο για τσεκ-απ! Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που εξελίχθηκε σε γκραν-γκινιόλ. Ευτυχώς όμως δεν το χάσαμε όπως τα δύο προηγούμενα. Σήμερα σταθήκαμε τυχεροί. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι πάση θυσία. Στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε κάποιες βλακείες, ενώ τα είχαμε πει όλη τη εβδομάδα, είχαμε και τον Μπράουν που βγήκε με τα φάουλ, ευτυχώς όμως βοήθησαν και οι Έλληνες παίκτες και ο νέος παίκτης που ήρθε (Ντεβόντα Πόλλαρντ) και δόξα το Θεό κερδίσαμε. Συγχαρητήρια και στα παιδιά του Λαυρίου, έπαιξαν έξυπνο παιχνίδι και μου έκανε εντύπωση που το Λαύριο είναι μια μεγάλη παρέα και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ευτυχώς για εμάς κερδίσαμε και ευτυχώς υπάρχει αύριο».

 Αντρ. Μιλουτίνοβιτς

«Κάναμε κάτι διαφορετικό»

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στην ομάδα του Λαυρίου για τον αγώνα που είχαμε. Είναι το τρίτο παιχνίδι που κρίνεται στο τελευταίο σουτ, αλλά μάθαμε από τα δυο προηγούμενα και κάναμε κάτι διαφορετικό σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι αλλά θα προετοιμαστούμε καλύτερα γιατί προερχόμαστε από νίκη».

 Του Κώστα Πλιάγκου

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος