FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Μια αιμοδοσία στο πνεύμα των γιορτών

Ημερομηνία: 21-12-2016 | Συντάκτης:

aimodosia-amaliada-giortes1

Στο πλαίσιο των δράσεων για το 3ο Αγάπης Δένδρον

 Ένα διήμερο προσφοράς προς το συνάνθρωπο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο των δράσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «3ο Αγάπης Δένδρον»! Χθες το πρωί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και πολύτιμο αίμα για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών κυττάρων αίματος «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» με τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας , του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του E.E.Σ Tοπικού Τμήματος Αμαλιάδας, του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και τους μοτοσικλετιστές Mototravellers Ilidas & την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το σύνθημα της δράσης είναι «Έλα και εσύ να προσφέρεις ζωή με το αίμα σου – Πρόσφερε ζωή και γίνε μαζί μας ο βοηθός του Αγίου Βασίλη».

Σε δηλώσεις της η Επιμελήτρια Α’ του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Γιαννούλα Σταυροπούλου, τόνισε ότι «… έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο των εθελοντών αιμοδοτών που στόχος τους είναι κάνουν το πολυτιμότερο δώρο στο συνάνθρωπο. Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με όσο το δυνατόν λιγότερες μεταγγίσεις και λιγότεροι άνθρωποι να χρειάζονται τις υπηρεσίες μας. Από την άλλη επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβεί εύκολα για αυτό τουλάχιστον θέλουμε δίπλα μας τους εθελοντές αιμοδότες για να μπορούμε να προσφέρουμε όλο το χρόνο ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Ο εθελοντής αιμοδότης Βασίλης Μπαζός εθελοντής αιμοδότης από την πλευρά του δήλωσε ότι «…είναι χαρά μας να δίνουμε αίμα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Δεν πρέπει να περιμένουμε για να συμβεί κάτι κακό για να δώσουμε αίμα. Είναι υποχρέωσή μας βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας. Νοιώθω πολύ ωραία γιατί το οργανώνουν άψογα. Είναι μια μικρή γιορτή χαίρομαι που βλέπω παλιούς γνωστούς. Νοιώθω ότι έχω κάνει την καλή πράξη της ημέρας και όχι μόνο. Να ευχηθώ αναίμακτα Χριστούγεννα σε όλους και καλή επιτυχία στα παιδιά να μαζέψουν όσες περισσότερες φιάλες μπορούν για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο».

aimodosia-amaliada-giortes2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος