FOLLOW US: facebook twitter

Αλ. Τσίπρας: «Ντροπή σας, κύριε Μητσοτάκη»

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο σημερινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» εστίασε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια και άσκησε έντονη κριτική στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι βέβαιος ότι είστε νοήμων άνθρωπος και κατανοείτε τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν πλέον για τη χώρα. Απλά, εκτός από νοήμων, θα έπρεπε να είστε και θαρραλέος» και «εσείς ουδέποτε υπήρξατε (σ.σ. θαρραλέος) και σήμερα το επιβεβαιώνετε ξανά. Διότι δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα», είπε ο Αλ. Τσίπρας απεθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη και συνέχισε λέγοντας:

«Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος. Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεσή σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χονδροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία»

«Αφού ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης και ο Μοσχοβισί, και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί, είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο επίτροπος. Και αφού ψεύτης ο Μοσκοβισί, ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο που σε αυτόν από ευγένεια και τακτ δεν επιτεθήκατε», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Ψεύτρα και η πραγματικότητα όταν δε σας αρέσει. Ψεύτες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στη σύνοδο κορυφής μάς έδιναν συγχαρητήρια, ψεύτες τα στελέχη του ESM, ψεύτες οι επικεφαλής των οίκων αξιολόγησης, ψεύτρες οι αγορές, ψεύτες όλοι» πρόσθεσε και αναρωτήθηκε:

«Δεν ντράπηκε να πάει​ μέχρι το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων; ​Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;»

«Αποδείξατε αυτές τις ημέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Ντροπή, ντροπή, ντροπή, κύριε Μητσοτάκη. Ντροπή σας απέναντι στους συνταξιούχους, στους Έλληνες πολίτες, στο κόμμα σας, απέναντι στη χώρα. Υπερασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα», συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

Ο μετριοπαθής αντιπρόεδρος

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος ο μετριοπαθής στην ενημέρωση του κ. Μοσκοβισί και μάλωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο που μίλησε για ανελαστικές δεσμεύσεις στον βαθμό που πιάνονται τα πλεονάσματα. Τον μάλωσε επειδή είπε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έχουν το μείγμα της πολιτικής.

»Το συμπέρασμα είναι ένα: ότι επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε αν στο τέλος δεν εφαρμοστεί. Αυτός ο κυνισμός είναι αποκαλυπτικός», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σχολίασε αναφερόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη:

«Φανταστείτε να μην έβγαινε ο μετριοπαθής αντιπρόεδρος…»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο πρωθυπουργός συνέκρινε τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. με τον προκάτοχό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

««Καθοδηγείστε πια μόνο από τη κυνική επιθυμία της εξουσίας. Από ορισμένους νεόκοπους συμβούλους. Και από τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ που έχουν κατακτήσει την ιδεολογική ηγεμονία στο κόμμα σας. Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα ήταν η στάση της παράταξής σας και πόσο διαφορετική θα ήταν και η πορεία της χώρας αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε, λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, και εκλεγόταν από τον πρώτο γύρο, όπως τότε διαφαινόταν, πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε ότι με τον κ. Μεϊμαράκη είχε έντονη πολιτική αντιπαράθεση: «Αντιπαρατεθήκαμε δυνατά στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Πάντοτε όμως με πολιτικά επιχειρήματα. Και του αναγνωρίζω και εγώ όπως και όλοι στην Ευρώπη, ότι στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έβαλε μπροστά αυτό που καταλάβαινε ως εθνικό και όχι ως προσωπικό συμφέρον».

«Σε αντίθεση με αυτή τη ντροπιαστική στάση που εσείς κρατάτε σήμερα, δεν θα εξευτελιζόταν πηγαίνοντας στο Βερολίνο να παρακαλάει για σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα», είπε.

«Ο φίλος σας ο Φρουζής»

Συνεχίζοντας την επίθεση προς κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «μια πρωτοφανή επικοινωνιακή υπεροπλία μέσων ενημέρωσης και μέσων προπαγάνδας στη Ελλάδα» που διαθέτει η Ν.Δ.

«Έχετε διάφορους φίλους της οικογενείας, με διάφορα τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη είναι η αλήθεια, που για χάρη σας όμως έχουν αγοράσει μια ντουζίνα εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα», σημείωσε και τόνισε: «Αλλά το να πείσετε ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση κομματάκι δύσκολο, δεν νομίζετε;».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, του κ. Φρουζή της Novartis, που μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν τον γνωρίζετε ποιος είναι. Ο άνθρωπος που δεν γνωρίζατε, λοιπόν, διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας. Και σε απευθείας συνεννόηση μαζί σας συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σας για την εκλογή σας, στην ηγεσία της Ν.Δ. Και είχατε και το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα ότι στήσαμε και σκευωρία στο θέμα της Novartis και σπιλώνουμε αθώους».

Ο Όρμπαν και ο Άδωνις

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.

«Παρασυρόμενος από την ακροδεξιά φατρία που ηγείται του κόμματός σας, αποφασίσατε να παίξετε με ένα κρίσιμο εθνικό θέμα. Να διχάσετε τους Έλληνες για να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας», σημείωσε προσθέτοντας πως η Ν.Δ. με τη στάση της πήρε «οριστικό διαζύγιο με τον φιλελευθερισμό και την Κεντροδεξιά».

«Υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες, να βγουν το προσκήνιο. Να απειλούν, να προπηλακίζουν, να βιαιοπραγούν» είπε επίσης και τόνισε πως «όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτεύεται δανειζόμενη τη ρητορική της ακροδεξιάς και των εθνικιστών, είναι δεδομένο ότι θα δώσει αφορμή στους πιο σκληρούς φορείς αυτού του ιδεολογικού χώρου να βγουν στο προσκήνιο».

Ακόμη κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι στο προσφυγικό ταυτίζεται «με την ακροδεξιά του Όρμπαν και του Κουρτς, της Ευρώπης-φρούριο, που υψώνει τείχη σε κυνηγημένους» και «αρνείται τη συνευθύνη και την αλληλεγγύη».

«Με δυο λόγια, έχετε επιλέξει στρατόπεδο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Είστε με λάθος μεριά της ιστορίας. Μέχρι πρότινος χαρακτηριζόσασταν ως νεοφιλελεύθερος. Σήμερα, με τη στάση σας σε Μακεδονικό και προσφυγικό, χαρακτηρίζεστε και από διεθνή μέσα ενημέρωσης ως ο Έλληνας Όρμπαν. Επειδή πήρε 49% λοιπόν, όπως μου φωνάζετε, τώρα γίνεστε ακροδεξιοί περισσότερο κι από τον Άδωνη. Έχουμε σεβασμό στις απόψεις των φιλελευθέρων αλλά όχι με τους ακροδεξιούς».

«Η ακροδεξιά, κύριε Μητσοτάκη, είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων που βασίζονται μόνο στα ψέματα, την προπαγάνδα και τον διχασμό. Και εσείς αποδεικνύετε ότι είστε ένας από αυτούς, ένας πολιτικός απατεώνας. Γιατί την ώρα που σκορπάτε τον διχασμό, ψεύδεστε ανερυθρίαστα ενώπιον του ελληνικού λαού», κατέληξε.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος