FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγή σκηνικού στην ΕΛΜΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 20-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Την πρώτη θέση μοιράζονται η ΑΡΠΑ και το ΠΑΜΕ-Για πρώτη φορά μετά από χρόνια απώλεσε την πρωτοκαθεδρία η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στις χθεσινές εκλογές των καθηγητών του νομού για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας στις οποίες συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις,  καθώς η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση παύει πλέον να είναι πρώτη δύναμη, θέση που κρατούσε σταθερά εδώ και χρόνια. Την δύναμή της αύξησε σημαντικά και η ΔΑΚΕ.  Έτσι βάσει των αποτελεσμάτων στην πρώτη θέση είχαμε ισοψηφία την οποία μοιράστηκαν η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) και  η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) με 108 ψήφους η κάθε παράταξη και οι οποίες παίρνουν από 2 έδρες η κάθε μια. Η  Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 91 ψήφους και 2 έδρες και η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε Ν. Ηλείας) 76 ψήφους και 1 έδρα. Κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία ψήφισαν συνολικά 397 άτομα, όπου βρέθηκαν 12 λευκά και 12 άκυρα.

«Όχι στο νέο σχολείο»

Νωρίτερα, στο 4ο Λύκειο Πύργου έγινε η Γενική Συνέλευση των καθηγητών, στη διάρκεια της οποίας έγινε απολογισμός, διοικητικό και οικονομικός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ενώ εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια τους απέναντι στο δευτεροβάθμιο όργανο τους, την ΟΛΜΕ για τη στάση που κράτησε όλη τη χρονιά, με την μη προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης, επισήμανε ότι τα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την αυτονομία του σχολείου και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, τη μείωση του διδακτικού ωραρίου των μαθητών επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές, την έλλειψη μόνιμων μαζικών διορισμών τα τελευταία 6 χρόνια κ.α. «Είναι πράγματα που έχουν θέσει πολλά προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης και νομίζω ότι αυτά θα έπρεπε να μπαίνουν στην ατζέντα, κάτι όμως που δεν έκανε η ΟΛΜΕ.

Είναι στο χέρι όμως των πρωτοβάθμιων σωματείων, των ΕΛΜΕ, να ξεκινήσουν μια διαδικασία, να ενημερώσουν την κοινωνία και εμείς θα το κάνουμε αυτό στο μέτρο που μας αναλογεί, γονείς και μαθητές για το νέο σχολείο το οποίο ετοιμάζουν ώστε να οργανώσουμε παράλληλα με την κοινωνία τον αγώνα μας ενάντια στο σχολείο που έρχεται. Που είναι ένα σχολείο για ολοένα και πιο λίγους, ένα λύκειο με πολλές εξετάσεις, ένα λύκειο με λίγα μαθήματα, των 4 και των 6 ωρών. Οδηγούμαστε λοιπόν σε μια φροντιστηριοποιήση του λυκείου αντί να προσπαθήσουμε τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες να τους δώσουμε μια πιο στέρεα γενική μόρφωση.

Αυτές είναι άλλωστε οι ηλικίες που τα παιδιά σκέφτονται, γνωρίζουν τον κόσμο, αναπτύσσουν τις δικές του απόψεις και εμείς πάμε αυτή την εφηβεία να τους την καταστρέψουμε, πάμε να τα βάλουμε να κάνουν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα  μαθήματα ήδη από τα 16 έως τα 18. Εντατικοποιείται το λύκειο, αυτό να το ξέρουν οι γονείς, γεγονός όπως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν θα διώξει κόσμο από το σχολείο  και θα το στείλει σε παράλληλες δομές είτε αυτές λέγονται Μαθητεία ΟΑΕΔ είτε κάτι διαφορετικό θα το δούμε στην πορεία. Στο χέρι μας είναι αυτή τη στιγμή να ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέτρα της για το νέο σχολείο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος