FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγές στο ρόλο των ανταποκριτών του ΟΓΑ: Τι δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων OTA Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:

Οι αλλαγές που επιφέρει η μετεξέλιξη του ΟΓΑ απασχολούν τους ανταποκριτές του οργανισμού και στην Ηλεία. Πολλά ζητήματα που αφορούν τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών, οι αλλαγές στο αντικείμενο, αλλά και το μέλλον τους, τίθεται στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλος σε δηλώσεις του η πρώτη συνάντηση έγινε με τους 23 ανταποκριτές του δήμου Πύργου, σήμερα θα γίνει με τους δέκα ανταποκριτές του δήμου Αρχ. Ολυμπίας και την Παρασκευή με τους εννέα ανταποκριτές του δήμου Ζαχάρως. «Από  τις 16 Φεβρουαρίου 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου, που επισφραγίζει τη μετεξέλιξη του ΟΓΑ σε οργανισμό προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης το λεγόμενο ΟΠΕΚΑ. Στις 24 Απριλίου με έγγραφό του ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ έδινε διευκρινήσεις στους ανταποκριτές για το νέο οργανισμό. Δεχθήκαμε ως σύλλογος από τους ανταποκριτές πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τη μη πληρωμή τους από την 1/1/2018 λόγω των αλλαγών, για το μέλλον τους, για το αν θα ξαναπληρωθούν, για το αν θα έχουν μειώσεις στις αρμοδιότητες, ή στο μισθό τους. Για όλα αυτά επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση, πήραμε κάποιες απαντήσεις» είπε ο κ. Γαρύφαλος.

Αναφέρθηκε σε έγγραφο του ΟΓΑ προς τους ανταποκριτές που περιείχε «… κάποια σημεία που πανικόβαλε τους ανταποκριτές. Αναφέρει σε κάποιο σημείο, ότι «δεν θα ασκούνται εφεξής οι αρμοδιότητες των ανταποκριτών για αντικείμενα του πρώην ΟΓΑ νυν ΟΠΕΚΑ, όπως οικογενειακά επιδόματα, αιτήσεις εξόδων κηδείας ανασφάλιστων υπερήλικων, χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και βιβλιάρια υγείας σε συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες. Τυχόν εκκρεμότητες με αντικείμενα του πρώην ΟΓΑ, όπως τα παραπάνω, οι ανταποκριτές θα διαβιβάζουν τα δικαιολογητικά στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΑ και οτιδήποτε άλλο προσκομιστεί στο μέλλον θα πρέπει να διαβιβαστεί στα κεντρικά…. Για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και βιβλιάρια υγείας σε συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, οι ενδιαφερόμενοι να παραπέμπονται στην διεύθυνση παροχών κοινωνικής αλληλεγγύης ή στα κατά τόπους υποκαταστήματα ΟΠΕΚΑ μέχρι νεοτέρας» ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε ακόμα πως «… για οικογενειακά επιδόματα και ανασφάλιστους υπερήλικες θα τους παραπέμπουν οι ανταποκριτές στα τηλέφωνα του οργανισμού. Η διοίκηση του οργανισμού σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας, έχει μεριμνήσει ώστε πολύ σύντομα τα κέντρα κοινότητας να αναλάβουν την εξυπηρέτηση των ανασφαλίστων υπερήλικων. Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού στην ιστοσελίδα του οργανισμού θα αναρτηθούν οι σχετικές αιτήσεις…».

Κατέληξε αναφερόμενος πάντα στο σχετικό έγγραφο πως «… εφεξής δεν θα πρέπει χρησιμοποιούν τις σφραγίδες του ΟΓΑ. Εξυπακούεται ότι οι ανταποκριτές θα ασκούν αρμοδιότητες για τα αντικείμενα που ασκούσαν μέχρι τώρα, όπως ασφάλιση συνταξιοδότηση αγροτών και αιτήσεις εξόδων κηδείας των ανωτέρω. Στο καθεστώς απασχόλησης δεν αλλάζει κάτι» είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος