FOLLOW US: facebook twitter

Αλλάζει σελίδα το αεροδρόμιο Επιταλίου: Με υπογραφή Σπίρτζη ο αποχαρακτηρισμός του

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Γεωργιόπουλος: Μια στοχευμένη προσπάθεια της Π.Ε. Ηλείας για να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.

Την απόφαση ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του κρατικού αερολιμένα Επιταλίου υπέγραψε στις 30 Μαρτίου ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενα, η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την λειτουργία του αεροδρομίου ως πεδίου προσγειώσεων. Μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ζωντανέψει και πάλι η συγκεκριμένη εγκατάσταση σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πύργου Θεόδωρο Γιαννακούλια. Μετά από αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν ο χώρος αυτός που σήμερα παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης, να ζωντανέψει και πάλι.

«Δέχτηκα σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για την επαναλειτουργία του αερολιμένα Επιταλίου» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος αναφορικά με την απόφαση αποχαρακτηρισμού του αεροδρομίου.

«Από το 1992 που το αεροδρόμιο χαρακτηρίστηκε ως κρατικός αερολιμένας, μέχρι σήμερα, κανένα ενδιαφέρον δεν είχε εκδηλωθεί για επιβατική ή εμπορική χρήση του. Από δε το 2010 όταν η Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε τη μεταστάθμευση των πυροσβεστικών  αεροσκαφών στην Ανδραβίδα, το αεροδρόμιο οδηγήθηκε στην εγκατάλειψη και την απαξίωση. Τον Ιούνιο του 2016 ξεκίνησα μια διαρκή και τεκμηριωμένη προσπάθεια για την επαναλειτουργία του ως πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών. Η Ηλεία με βάση τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και τις θαλάσσιες ακτογραμμές, με ανεπτυγμένες και αξιόλογες ξενοδοχειακές υποδομές και τα λιμάνια της Κυλλήνης και του Κατακόλου με χιλιάδες επισκέπτες.  Άρα ήταν ζητούμενο για εμάς να βρούμε ένα τρόπο να αναδιατάξουμε, να δώσουμε όραμα κα σχέδιο σε έναν σημαντικό πλούτο της περιοχής. Ξεκινάμε λοιπόν με βασικό συνεργάτη την Αερολέσχη Πύργου η οποία θα αναλάβει την λειτουργία και διαχείριση του αερολιμένα. Άμεσα θα κατατεθεί το αίτημα για την αδειοδότηση του αεροδρομίου ως πεδίο προσγείωσης ελαφρών σκαφών και ταυτόχρονα θα συντηρηθούν και βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου με βάση μια μικρής κλίμακας μελέτη την οποία έχει ήδη ετοιμάσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας. Πάνω σε αυτό το μικρό πρώτο βήμα θέλουμε με όραμα και σχέδιο να χτίσουμε για το μεσοπρόθεσμο μέλλον ένα νέο πόλο προσπελασιμότητας για την Ηλεία»

Καταλήγοντας ο  αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε ότι «… θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την αναγνώριση του αιτήματος μας. Με την απόφαση του αποδίδει στους πολίτες της Ηλείας ένα σημαντικό πόλο και εναπόκειται σ’ εμάς να τον καταστήσουμε και πόλο ανάπτυξης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος