FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης: «Το πιστεύαμε μέχρι τελευταία στιγμή»

Ημερομηνία: 19-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

 

 

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Κοροίβου στον «τελικό» με τον Προμηθέα τη Μ. Πέμπτη και με προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην Α1 (13 πόντοι, 2/4 βολές, 1/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα σε 9 λεπτά συμμετοχής) έδωσε την ώθηση που ήθελε ο Κόροιβος, ώστε οι συμπαίκτες του να τελειώσουν την δουλειά και να κρατήσουν την ομάδα στα σαλόνια της Α1.

Ο ίδιος μιλώντας στο superbasket.gr για την προσωπική του απόδοση, δεν θέλησε να ακολουθήσει τυμπανοκρουσίες μένοντας στα τετριμμένα: «Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω για την δική μου απόδοση. Μπήκα μέσα έπαιξα το παιχνίδι μου, με την εμπιστοσύνη από το coach μου να μου δίνει δύναμη».

Κάπου εκεί μπαίνει και η συνιστώσα για τον Ντίνο Καλαμπάκο και το πως διάλεξε τον Κόροιβο για να συνεχίσει την καριέρα του, έχοντας αγωνιστεί με Ηλυσιακό, ΚΑΟΔ και Κηφισιά στη μεγάλη κατηγορία: «Αναζητούσα ένα σταθμό να μπορέσω να αγωνιστώ και να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τον coach Καλαμπάκο δεν τον ήξερα προσωπικά νωρίτερα, και δεν είχαμε ξανά συνεργαστεί, αλλά είχε ακούσει από πολλούς ότι βάζει τα νέα παιδιά να αγωνιστούν».

 «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά το πιστεύαμε»

Με λίγες μόλις ημέρες να έχουν περάσει από τον άθλο της παραμονής, ο 22χρονος γκαρντ δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας: «Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι κάναμε. Με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, με μπάτζετ χαμηλότερο και από αρκετές ομάδες της Α2, και με πολλούς νέους παίκτες που δεν είχαν ξανά αγωνιστεί στην λίγκα τα καταφέραμε. Η διοίκηση και το προπονητικό σταφ μας πίστεψε όσο κανείς άλλος», ενώ για το αν υπήρχαν κλυδωνισμοί μετά την εντός έδρας ήττα με το Ρέθυμνο, ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, το πιστεύαμε μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν απογοητευτήκαμε σε καμία περίπτωση».

 «Όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι»

Το ότι ο Κόροιβος ήταν μια οικογένεια ήταν πλέον φανερό σε όποιον ζούσε με κάποιο τρόπο την ομάδα, χαρακτηριστικά των ομάδων που δημιουργεί ο Ντίνος Καλαμπάκος. O ταλαντούχος γκαρντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους συμπαίκτες του: «Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έλληνες και ξένοι είχαμε γίνει ένα, κάτι που είναι το σημαντικότερο, ώστε μια ομάδα να αποκτήσει χημεία. Είχαμε γίνει μια γροθιά και αυτό βοηθάει να περάσεις ευκολότερα από καταστάσεις. Όλοι μας είμαστε ικανοποιημένοι που πετύχαμε τον στόχο μας. Είχαμε αρκετές δυσκολίες λόγω τραυματισμών αλλά και πολλών αλλαγών στην ομάδα, αλλά στο τέλος χαμογελάμε, αυτό θα πει οικογένεια».

Όσο για τη ζωή στην Αμαλιάδα, τον κόσμο κα για το αν θα ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα, τόνισε: «Η ζωή στην Αμαλιάδα είναι πολύ πιο ήρεμη σε σχέση με το χάος της Αθήνας. Ο κόσμος  εδώ ζει για την ομάδα και ήταν πάντα δίπλα μας, και καταπληκτικός όποτε τον χρειαζόμασταν. Ήταν ουσιαστικά ο 6ος μας παίκτης. Αναφορικά με έμενα δεν αποκλείω τίποτα, αλλά είναι ακόμα νωρίς».

 Η ατάκα του Καλαμπάκου στο τέλος

Ζώντας με τον Ντίνο Καλαμπάκο, δεν γίνεται να μην επηρεαστείς ή γελάσεις με κάποια από τις τρομερές του ατάκες. Ο Σπυριδωνίδης ωστόσο στάθηκε στην τελευταία ατάκα που άκουσε, στην τελευταία επίθεση που σχεδίασε ο Έλληνας τεχνικός, όπου κατάφερε με μια πάσα να αποσυντονίσει την άμυνα του Προμηθέα, με τον Μιχάλογλου να πασάρει στον Στάρκς: «Οι ατάκες του είναι μοναδικές, και σίγουρα δεν μπορείς να διαλέξεις μια από αυτές. Ωστόσο η τελευταία είναι αυτή που θα μείνει. Εγώ στο 62-62 και μετά το τάιμ άουτ δεν κοιτούσα, δεν άντεχα. Μετά το καλάθι του Σταρκς γύρισε στον πάγκο και είπε «τι άουτ κάνω ο π…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος