FOLLOW US: facebook twitter

Ακραία πόλωση ενόψει εκλογών στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σοβαρό επεισόδιο Μάλιαρη-Μίγκου παρουσία Μοράντ

Ημερομηνία: 09-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
Ο Ανδρέας Μίγκος κατά την έξοδό του από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Πύργου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ.

 

Πολώνεται επικίνδυνα το κλίμα οκτώ μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Απλά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο πολιτικό πολιτισμό λαμβάνουν ανεπίτρεπτες διαστάσεις και οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς. Το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και παρουσία του, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του Συνδέσμου Ηρακλής και κατά δήλωσή του υποψηφίου δημάρχου Διονύση Μάλιαρη και του αντιδημάρχου προγραμματισμού Ανδρέα Μίγκου. Ο τελευταίος τραυματισμένος ελαφρά στο μάτι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Πύργου, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε. Ο κ. Μίγκος με δήλωσή του περιγράφει από την πλευρά του όσα συνέβησαν, ο δήμαρχος κ. Μοράντ τα επιβεβαιώνει, ενώ ο κ. Μάλιαρης κάνει λόγο για έντονο διαπληκτισμό επί πολιτικού ζητήματος, γεγονός που θεωρεί λήξαν.

Το γεγονός φαίνεται πως ξεκίνησε από μια ανάρτηση του Ανδρέα Μίγκου στο Facebook, όπου αναπαρήγαγε δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς σχετικά με δήλωση του δημάρχου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μάλιαρη για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καλώντας τον να παραιτηθεί από αξιώματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή του στην παράταξη του δημάρχου.

Όπως περιγράφει στη δήλωσή του ο Ανδρέας Μίγκος, «… το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στη μια, βρισκόμουν στο γραφείο του Δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ μαζί με τον αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και τον γενικό γραμματέα Νίκο Σοφιανόπουλο και φυσικά τον Δήμαρχο. Εκείνη την ώρα μπήκε στο γραφείο ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Μάλλιαρης ο οποίος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο και τον γενικό γραμματέα να βγουν έξω γιατί ήθελε κάτι να πει σε μένα και τον Δήμαρχο. Αφού βγήκαν έξω άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί με φράσεις όπως “θα σου κόψω το λαιμό” “θα σε διαλύσω” και άλλες… Είχε σταθεί ακριβώς από πάνω μου ενώ ήμουν καθιστός. Κάποια στιγμή σηκώθηκα και του είπα να μην με απειλεί και τότε με χτύπησε στο πρόσωπο λίγο κάτω από το μάτι. Είχα αιμορραγία και σχίσιμο, έφυγα από το γραφείο και πήγα στην Αστυνομία οπού δήλωσα το γεγονός και μετρά στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο γιατί είχα ίλιγγους. Στο νοσοκομείο έμεινα περίπου δυόμισι ώρες και αποχώρησα στις 5 το απόγευμα αφού έκανα ακτινογραφία και μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Σε όλα αυτά που έγιναν αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, του οποίου επικαλούμαι την μαρτυρία, για να επιβεβαιώσει την αλήθεια όσων λέω αλλά και 8 ακόμα υπαλλήλους που βρίσκονταν έξω από το γραφείο και με είδαν που βγήκα έξω χτυπημένος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίγκος.

«Οι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, δήλωσε πως «…επιβεβαιώνω και καταδικάζω τη βία που ασκήθηκε απρόκλητα στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο από τον Διονύσιο Μάλιαρη και μάλιστα μέσα στο γραφείο μου. Τυχόν πολίτικες διαφορές λύνονται με διάλογο ενώπιον της πολιτικής αρένας. Η βία δεν είναι ανεκτή και είναι κρίμα να δημιουργούνται προβλήματα και να γίνονται προσωπικές επιθέσεις χωρίς λόγο».

Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλής Διονύσης Μάλιαρης εξέφρασε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. «Το θέμα προέκυψε με μία δημοσίευση με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντ στην εφημερίδα Πατρίς, την οποία πήρε ο κ. Μίγκος και την αναπαρήγαγε με τη φωτογραφία μου στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κι ενώ περιμέναμε επειγόντως μία κοπέλα από τα οκτάμηνα για να βγάλουμε καταστάσεις για το νερό, ο κ. Μίγκος απείλησε, πως αν δεν παραιτηθώ κοπέλα δεν πρόκειται να πάρουμε! Εγώ πήγα στο Δήμαρχο για να δω για ποιον λόγο ανακατεύεται ο κ. Μίγκος στα θέματα του Συνδέσμου. Ήταν εκεί και ο κ. Μίγκος και υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός για το πολιτικό ζήτημα και μόνο. Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν για μένα» είπε χαρακτηριστικά στην δήλωσή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος