FOLLOW US: facebook twitter

Αισιοδοξία Μαξίμου για προοδευτικές συγκλίσεις παρά τις επιφυλάξεις Γεννηματά

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αισιοδοξία ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα τύχει ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης (κάτι άλλωστε που ανέφερε στη χθεσινή του συνέντευξη κι ο Αλέξης Τσίπρας) εξακολουθεί να επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τη στήριξή της από το ΚΙΝΑΛ.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν, μιλώντας στο tvxs, ότι η εν λόγω δήλωση της επικεφαλής του υπό διαμόρφωση νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς πιθανότατα δεν εκφράζει το σύνολο του κόμματός της, όπως προέκυψε άλλωστε κι από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Η κυρία Γεννηματά είναι μάλλον απομονωμένη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής στο συγκεκριμένο ζήτημα» επεσήμαιναν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, αναμένουν να δουν πως θα προχωρήσουν οι πολιτικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου (οπότε και πιθανολογείται ότι θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία), θεωρώντας δεδομένο πως θα υπάρξουν προοδευτικές συγκλίσεις επί του ζητήματος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κυοφορούμενη κατάθεση πρότασης μομφής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμεραγκ για τη ΝΔ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες πως η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης ενέχει στοιχεία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν ο κύριος Μητσοτάκης καταφέρει καταθέτοντας πρόταση μομφής να επαναβεβαιώσει την κυβερνητική πλειοψηφία για δεύτερη φορά μέσα τρεις μέρες, θα αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τον ίδιο» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος