FOLLOW US: facebook twitter

Αιμοδότησαν… ποδηλατώντας!

Ημερομηνία: 12-06-2017 | Συντάκτης:

Δράση από το ELIS WHEELERS CYCLING CLUB με το Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου

Έναν διαφορετικό τρόπο ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία ακολούθησαν πολίτες του Πύργου, με τη διοργάνωση της 1ης Ποδηλατικής Αιμοδοσίας της πόλης από το ELIS WHEELERS CYCLING CLUB. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη την 14η Ιουνίου, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, και στη συνέχεια ακολούθησε ποδηλατοβόλτα.

Σκοπός ήταν η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και του κοινωνικού μηνύματος «Δωρίζοντας αίμα σώζεις μια ζωή». Ποδηλάτες της πόλης του Πύργου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη και εθελοντική αιμοδοσία. Την εκδήλωση όπως προαναφέραμε διοργάνωσε το ELIS WHEELERS CYCLING CLUB και συμμετείχαν φίλοι του ποδηλάτου και ποδηλατικοί σύλλογοι του Πύργου και της Ηλείας, με την υποστήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας.

Το μέλος του ELIS WHEELERS CYCLING CLUB, Μπάμπης Κακουλίδης, σε δηλώσεις του μίλησε για την λέσχη που δημιουργήθηκε πέρσι και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερο κόσμο στην πόλη να βγει στο δρόμο με τα ποδήλατα και να δει τα οφέλη της ποδηλασίας. «Σε συνεργασία με το σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου, κάνουμε μία ποδηλατική βόλτα γύρω από την πόλη θέλοντας να παρακινήσουμε τον κόσμο με το να πάρει το ποδήλατο του και να κάνει μία βόλτα αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε στο θέμα της αιμοδοσίας, να κάνουμε τον κόσμο να βγει από το σπίτι του» είπε μεταξύ άλλων.

Η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, από την πλευρά της μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη της 14ης Ιουνίου και την εβδομάδα δράσεων που ακολουθεί σε όλη την Ελλάδα για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στην ποδηλατική βόλτα με στόχο τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στην διεξαγωγή όλων αυτών των δρώμενων σχετικά με την διάδοση της αιμοδοσίας και όσους ήρθαν να δώσουν αίμα. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία δράση που όλοι θα πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας και όσοι μπορούν δύο με τρεις φορές τον χρόνο μπορούν να έρχονται και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος