FOLLOW US: facebook twitter

Αθωώθηκε ο Γ. Λιατσής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Ο Δήμαρχος Πύργου μετά την απόφαση του Εφετείου με τους συνηγόρους του, Χρήστο Τσόλκα και Κώστα Κρεμμύδα.

 

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος τα τελευταία δώδεκα χρόνια βρισκόταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και με ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου κάτω των 150.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Δήμαρχος, φανερά συγκινημένος και με βουρκωμένα μάτια αναφέρθηκε στην πολυετή διαδικασία, την πικρία που κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την εμπιστοσύνη που είχε στην Ελληνική Δικαιοσύνη. «Θυμάμαι πως επί 3,5 χρόνια ερχόμουν στην Πάτρα και έφευγα το βράδυ, έπρεπε να εκτελέσω πολύπλοκα και δύσκολα καθήκοντα που είχαν σχέση με τη ζωή των ανθρώπων. Έκρυβα την πίκρα μου και στηριζόμουν μόνον στην αγάπη των ανθρώπων που με εμπιστεύονταν. Η πολυεπίπεδη Δικαιοσύνη είναι ο στυλοβάτης της Δημοκρατίας. Είναι ό,τι μπορούμε να ακουμπάμε και να σκεφτόμαστε ότι αξίζει τον κόπο να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, δημοκράτες πολίτες και ελεύθεροι άνθρωποι. Θα ήταν πολύ μεγάλο κακό εάν υπέκυπτε η Δικαιοσύνη σε ανώνυμες επιστολές, σε κακοήθειες και σε βρωμιές που δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Μια πολιτική που πλέον δεν έχει καμία ελπίδα εάν συνεχιστούν τα πράγματα έτσι, καθώς αξιόλογοι άνθρωποι δεν θα ασχοληθούν ούτε για δήμαρχοι, ούτε για βουλευτές. Αποτρέπει τους ικανούς, τους τίμιους και αυτούς που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν, ιδίως τους νέους. Εάν οι συμπολίτες μας δεν έδειχναν την αγάπη τους, μετά από 8 χρόνια με έκαναν και πάλι δήμαρχο και έτσι μπόρεσα να βρω όλα εκείνα τα στοιχεία για να αποδείξω την αθωότητά μου, τότε η έκβαση της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνηγόρους μου, τους δικηγόρους Κώστα Κρεμμύδα και Χρήστο Τσόλκα, οι οποίοι με πίστεψαν, που δέχθηκαν τις ακραίες διεργασίες που τους περιέγραψα ως αληθινές, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος που περιμένει να στείλει ανώνυμη επιστολή στον Εισαγγελέα που δικάζει την υπόθεση. Είναι υπέρβαση, καταλύει κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας. Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους και εάν ποτέ αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους δεν θα έχω ούτε μίσος ούτε κακία απλά γιατί είναι άνθρωποι που δεν τους έχει ανάγκη η κοινωνία και η πολιτεία για να υποστηρίξει το δίκαιο και το σωστό. Αρκεί η Δικαιοσύνη, η οποία λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο και αυτό αρκεί».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λιατσή, Κώστας Κρεμμύδας επισήμανε ότι «Όλο αυτό ήταν ένα κατασκεύασμα, το οποίο κατέπεσε μεν αλλά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Όλοι αυτοί το χρησιμοποιούσαν στέλνοντας ανώνυμες επιστολές σε κάθε αρμόδια αρχή έτσι ώστε να σύρεται ο Δήμαρχος, να δίνει έγγραφες απολογίες και εξηγήσεις, οι οποίοι τέθηκαν στο αρχείο. Ο Γ. Λιατσής έχει προσφέρει εδώ και 40 χρόνια, που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τίποτα μεμπτό στην καριέρα του. Παρά δυστυχώς φθάσαμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτόν τον Γολγοθά, με επιτυχία για τον Δήμαρχο γιατί ουσιαστικά αναδείχθηκε η αθωότητά του, με στοιχεία έωλα, προβληματικά και είχαν την ίδια τύχη με τις ανώνυμες επιστολές που κυκλοφορούν. Κάποια στιγμή, αυτοί που θέλουν να καταγγείλουν κάποιον θα πρέπει να έχουν το θάρρος να το κάνουν επώνυμα, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος