FOLLOW US: facebook twitter

4η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον»

Ημερομηνία: 03-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Γιορτάστηκε χθες και στα σχολεία της Ηλείας η 4η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», γιορτάστηκε χθες και στα σχολεία της Ηλείας  η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Κατά συνέπεια χθες δεν έγιναν μαθήματα, αλλά πολλές αθλητικές δράσεις, βόλεϋ, μπάσκετ, παραδοσιακοί χοροί κλπ  εντός του σχολικού ωραρίου  που ενθουσίασαν τα παιδιά, μικρότερες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Παράλληλα σε πολλά σχολεία προβλήθηκαν ταινίες και βίντεο, έγιναν πολλές συζητήσεις για τον αθλητισμό και την ζωή των αθλητών, ανάλογα με το πρότζεκτ που κάθε σχολική μονάδα είχε προετοιμάσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η έναρξη της γιορτής ήταν ίδια σε όλα τα σχολεία. Στις 8:30  το πρωί,  στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) οι μαθητές/τριες  κλήθηκαν κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Μετά την συμβολική αυτή δραστηριότητα, το κάθε σχολείο ακολούθησε το δικό του πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος