FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας πρακτικού κυνηγίου σε μπεκάτσα στο πανέμορφο δροδάσος της Φολόης

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στο πανέμορφο δρυοδάσος της Φολόης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο αγώνας πρακτικού κυνηγιού (CACT) σε μπεκάτσα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας, στην περιοχή της Νέας Πέρσαινας.

Το ραντεβού δόθηκε στο γνωστό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου το πρωί της Κυριακής και με αρκετές συμμετοχές διεξήχθη ο αγώνας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας. Όπως δήλωσε «… ο Όμιλος Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Ηλείας  διοργάνωσε αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα στο δάσος Φολόης και συγκεκριμένα στη θέση Άγιος Γεώργιος στην περιοχή της Πέρσαινας. Κατά την διάρκεια διεξαγωγής αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών συμμετείχαν κυνηγοί από τη περιοχή της Ηλείας, ενώ παρευρέθηκαν και δύο κριτές από τον Κυνολογικό όμιλο Ελλάδας.

Ήταν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση κατά την οποία είχαν την ευκαιρία τόσο οι κυνηγοί όσο και οι σκύλοι να έχουν μία επαφή με το δρυοδάσος Φολόης και να ανιχνεύσουν την ύπαρξη μπεκάτσας. Εμείς ως υπηρεσία στηρίζουμε την δράση αυτή, καθώς δίνει την ευκαιρία στους φίλους κυνηγούς να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το δρυοδάσος Φολόης που αποτελεί μία δεξαμενή πλούσιας πανίδας και χλωρίδας. Πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη παρουσία μέσα στο δάσος ενισχύει την προστασία του, από όλους τους φυσικούς κινδύνους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δασάρχης Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος