FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας μέχρι τη δικαίωση

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ανήκει σε εκείνους, που από την πρώτη στιγμή, τοποθετήθηκε ανοιχτά για την ταφόπλακα που έβαζε το σχέδιο «Αθηνά» στο ΤΕΙ Πύργου διεκδικώντας την άρση της μεταβατικότητας του τμήματος ΠΛΗ & ΜΜΕ. Ενός τμήματος που ήταν στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων στα μηχανογραφικά, με προοπτικές ανάπτυξης και που εν μια νυκτί χωρίς επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια, κατήργησαν…

Από τη θέση του βουλευτή Ηλείας (το 2015) αλλά πολύ περισσότερο μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον πρώτο ανασχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης Τσίπρα το Νοέμβριο του 2016, συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια διαμόρφωσης του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας και στην συζήτηση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της κάθε περιοχής για το μέλλον των ιδρυμάτων. Οι επαφές του, με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι συχνές και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί –και έχουν ανακοινωθεί- από τη Διοίκηση του Τεχνολογικού Ιδρύματος αναφορικά με το τμήμα ΠΛΗ & ΜΜΕ,  συγκλίνουν στην άρση της μεταβατικότητας και της επαναλειτουργίας του τμήματος.

Και μπορεί ο ίδιος, στην αποκλειστική συνέντευξη του στην «ΠΡΩΙΝΗ» να εμφανίστηκε φειδωλός στην απάντηση του για το ΤΕΙ Πύργου, αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως παρασκηνιακά οι εξελίξεις για το τμήμα, είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Και σε αυτό συνηγορεί η αλλαγή στάσης της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, που πλέον εμφανίζεται υπέρ των περιφερειακών τμημάτων. Μπορεί λοιπόν την προηγούμενη χρονιά να μην πρότεινε την άρση της μεταβατικότητας του ΠΛΗ&ΜΜΕ, φέτος όμως, όπως όλα δείχνουν θα προταθεί η επαναλειτουργία του και η ένταξη του τα Μηχανογραφικά του 2018.

Ας αφήσουμε όμως το χρόνο να το επιβεβαιώσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος