FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας δρόμου για τη συντήρηση των αγροτοδασικών δρόμων

Ημερομηνία: 03-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων: Αρχές του φθινοπώρου οι παρεμβάσεις στον Αλφειό

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δήμοι και στην Ηλεία για τα θέματα της συντήρησης του αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου, σε συνεργασία με τα Δασαρχεία. Μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή της αντιπυρικής περιόδου, τον Αύγουστο, το βάρος των παρεμβάσεων στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, πέφτει σε αυτό τον τομέα. Έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, κυρίως στον ποταμό Αλφειό, θα έρθουν στο προσκήνιο από τις αρχές του φθινοπώρου.

Για τους αγροτοδασικούς δρόμους

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, «… και στις τρείς δημοτικές ενότητες ο δήμος με τα μηχανήματα του, προχωρά σε παρεμβάσεις, ενώ έχουμε μισθώσει και ιδιωτικά μηχανήματα, με προτεραιότητα το αγροτικό και το δασικό μας δίκτυο και με πρωτοβουλία του δασαρχείου που φέτος έχει ενισχυθεί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, προχωράμε σε καθαρισμούς, αλλά και σε διευθετήσεις βατότητας. Εάν είχαμε και εμείς το προσωπικό αυτό θα είχαμε πλήρη δυνατότητα καθαρισμών, αλλά δυστυχώς δεν θα το έχουμε στην διάθεση μας καθώς η υποβολή αιτήσεων για την «Κοινωφελή» τελειώνει στις 20 Αυγούστου. Συνεπώς όποιο προσωπικό έρθει με αισιόδοξα σενάρια θα είναι εδώ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Με το λίγο προσωπικό που έχουμε εμείς εντείνουμε την προετοιμασία μας» σημείωσε ο κ. Μπαλιούκος.

Στο μέτωπο του Αλφειού

Καμία παρέμβαση δεν γίνεται αυτή την περίοδο στις παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Αλφειού, για τη διασφάλιση της κοίτης. Αναμένεται όμως να ξεκινήσουν εργασίες για κάποια τμήματα στην πλευρά του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Η παρέμβαση που έγινε πέρυσι στην πλευρά του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είχε αποτέλεσμα και απομένουν ακόμα δύο – τρία τμήματα που θα γίνουν παρεμβάσεις και αναμένεται η έναρξη των εργασιών από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

«Προχθές πραγματοποίησε επίσκεψη στη περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος και η Διεύθυνση Έργων της Περιφέρειας κ. Καραγιάννη. Αναμένουμε να δούμε καθώς όταν μπαίνεις σε ένα σημείο μπορεί να βγουν κι άλλα απρόβλεπτα ή να καθυστερήσουν άλλα σημεία ή να μην επαρκούν οι πιστώσεις, αυτό δηλαδή που συνέβη πέρσι εις βάρος της Ολυμπίας. Φέτος λογικά θα ξεκινήσουν από την Ολυμπία όπου υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Στο δήμο οι εκκρεμότητες είναι δύο σημεία στην Παπαδού, ένα σημείο στην Φρίξα και ένα στα Καλυβάκια και δύο στην Καλλιθέα. Έως τέλος Αυγούστου το βάρος θα πέσει στην πυρασφάλεια, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή θα ξεκινήσουμε καθαρισμό χείμαρρων και στο ποτάμι θα μπούμε και θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να ξέρουμε ότι δεν θα χαθούν περιουσίες συμπολιτών μας» εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος