FOLLOW US: facebook twitter

Αγρίεψαν τα πράγματα στο Λατίφι

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

latifi-agrotes-apokleismos-ethniki-odos2

Αποκλεισμός στην εθνική οδό για «όσο αντέξουμε» και εντάσεις με οδηγούς

Σίγουρα οι αγρότες της Ηλείας δεν έχουν πει ακόμα τον τελευταίο τους λόγο στο μπλόκο του Λατιφίου και ήδη υπήρξαν εντάσεις και παρατράγουδα. Χθες οι αγρότες έκλεισαν την Πατρών – Πύργου αλλά και τον δρόμο Καρδαμά – Δουνείκων μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν για τους δασικούς χάρτες στον Πύργο. Και εκεί υπήρξαν παρερμηνείες και εντάσεις. Οι πρώτες με την Αστυνομία , οι δεύτερες με τους οδηγούς που ήθελαν να περάσουν από το μπλόκο.

latifi-agrotes-apokleismos-ethniki-odos3

Οι παρερμηνείες ήρθαν όταν μετά από ανοιχτή συνέλευση και κατάθεση προτάσεων που έκαναν οι αγρότες στο χώρο του μπλόκου, πάρθηκε συνολικά και δια βοής η απόφαση να αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου για όσο αντέξουν και την οδό Καρδαμά – Δουνεΐκων για μια ώρα. Όταν ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος πήγε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για το πρόγραμμα, υποστήριξε πως του είπαν ότι επρόκειτο για προσωπική του απόφαση και όχι των αγροτών. Επέστρεψε τότε πίσω για να γίνει γνωστό το θέμα και να δώσουν την απάντηση οι αγρότες – πάντα δια βοής – στους αστυνομικούς.

latifi-agrotes-apokleismos-ethniki-odos1

Στη συνέχεια έκλεισαν τα δύο σημεία με την προϋπόθεση πως περνούν ασθενοφόρα, ασθενείς, φάρμακα και λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και παιδιά. Οι νταλίκες σχημάτισαν ουρά πίσω από το μπλόκο, όπως και στο δρόμο Καρδαμά – Δουνεΐκων τα αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους. Κάποιοι θέλησαν να περάσουν από το μπλόκο και εκεί υπήρξαν εντάσεις που χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν έλαβαν διαστάσεις. Το μπλόκο εκεί άνοιξε στις 3 μ.μ. και στην εθνική οδό στις 4 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης η συντονιστική του μπλόκου, εξήγησαν τι συνέβη στη συνάντηση με τα μέλη της συντονιστικής του περσινού μπλόκου στο Κουρτέσι, όπου τις τελευταίες ημέρες πολλά ελέγχθηκαν. «Εμείς δεν διώξαμε κανέναν. Δεχόμαστε όποιον αποδέχεται το πλαίσιο των αιτημάτων μας και δεν χρειάζονται μπροστάρηδες στον αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος. Να σημειώσουμε πως βάσει προγράμματος αποκλεισμός της ΕΟ Πατρών – Πύργου στο Λατίφι θα γίνει πάλι την Παρασκευή 12 με 2 το μεσημέρι.

latifi-agrotes-apokleismos-ethniki-odos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος