FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός των υδάτων στη Σπιάντζα

Ημερομηνία: 09-01-2017 | Συντάκτης:

spiatza-agiasmos-theofaneia-pita3

Οι οικιστές γιόρτασαν τα Θεοφάνεια και έκοψαν την πίτα τους

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και οικιστών  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο αγιασμός των υδάτων στη Σπιάντζα και εν συνεχεία η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικιστών. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό του Σωτήρος όπου τελέστηκε και ο αγιασμός των υδάτων.

spiatza-agiasmos-theofaneia-pita4

Μετά το πέρας της Λειτουργίας το εκκλησίασμα με πομπή κατευθύνθηκε στη θάλασσα όπου ο Ιερέας έριξε το Σταυρό στα παγωμένα νερά. Ένας τολμηρός   παρόλο το τσουχτερό κρύο βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.
Το Σταυρό έπιασε ο Δημήτρης Ανδριόλας ο οποίος πήρε δώρο μία ασημένια εικόνα της Παναγίας προσφορά του  καταστήματος “ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ”.

spiatza-agiasmos-theofaneia-pita2

Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου συνοδευόμενη από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.

Τα φλουριά ήταν δύο και οι τυχεροί πήραν δωροεπιταγές από το SUPER MARKET “ΤΕΡΖΗΣ” και το κρεοπωλείο “ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ”, ενώ η βασιλόπιτες ήταν από το Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης.

spiatza-agiasmos-theofaneia-pita1

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Αντύπας και  ο Επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ” Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος