FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός στο Τεχνολογικό Ελληνορωσικό Ι.ΙΕΚ

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου

Αγιασμός για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ, στα Καβάσιλα Γαστούνης, στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου, σε μια λιτή τελετή. Ο Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος, τελέστηκε την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου (Τρίτη 31-10-2017) και λίγες ημέρες μετά από την εθνική επέτειο του ΟΧΙ, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.

Ο Επίσκοπος Ωλένης, αναφέρθηκε στη σημασία των σπουδών για τη νεολαία, εν μέσω επαίνων για την προσφορά του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ, εκφράζοντας διδαχές και νουθεσίες προς τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από θερμά λόγια αγάπης, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, μίλησε για την πνευματική καλλιέργεια, την εν Θεώ ευτυχία και τον πλούτο της καρδιάς, για τον δρόμο του καλού και του αγαθού, καλώντας τις νέες και τους νέους να αντισταθούν στις Σειρήνες της σύγχρονης εποχής.

Από πλευράς ΙΕΚ, ο Συντονιστής της εκπαιδευτικής δομής κ. Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τόσο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο για την παρουσία του, όσο και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, για τη στήριξη που σχετίζεται και με τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής σπουδαστών του ΙΕΚ, στους ξενώνες του Αγίου Νικολάου Καβασίλων, έδωσε τις ευχές του σε σπουδαστές και καθηγητές για τη νέα χρονιά.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η απορρόφηση των καταρτιζόμενων του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ, από την πρώτη κιόλας χρονιά των σπουδών τους, κυμάνθηκε σε επίπεδα του 100%, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης, να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, τόσο όσον αφορά το αναγνωρισμένο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και τους άρτια εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους που διαθέτει το ΙΕΚ στις εγκαταστάσεις του.

Στον Αγιασμό για το νέο εκπαιδευτικό έτος, έδωσαν το «παρών» οι σπουδάστριες και σπουδαστές του ΙΕΚ, από τα έξι τμήματα των εν λειτουργία Ειδικοτήτων και οι καθηγητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος, παρουσία του Διευθυντή κ. Νίκου Διαμαντόπουλου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν διάφορα γλυκίσματα που είχαν φτιάξει οι σπουδαστές των Τμημάτων Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας της εκπαιδευτικής μονάδας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, αποσπώντας και εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια για τις γευστικές δημιουργίες τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος