FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα από το Δήμο Πύργου για την ένταξη στη ρύθμιση των 24 δόσεων

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:

eggrafa-gia-doseis

Η υφ. Οικονομικών ζήτησε από την ΑΑΔΕ τη σύνταξη υπουργικής απόφασης

Και αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών στα ταμεία του δήμου Πύργου

Σε πλήρη κινητοποίηση και ο Δήμος Πύργου, μετά τη γνωστοποίηση ότι έπρεπε να καταθέσει αίτημα για την ένταξη του στην ευνοϊκή ρύθμιση των 24 δόσεων όσον αφορά τις «παγωμένες» οφειλές. Ήδη, το έγγραφο που συνέταξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Σκαρτσιάρης σε συνεργασία με το Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και εστάλει στους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Σκουρλέτη και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, διαβιβάστηκε στο Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) κ. Πιτσιλή προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη σχετικού σχεδίου Υπουργικής Απόφαση στα πλαίσια του ν. 2275/94.

skartsiaris-andreasjpg

Το αίτημα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ταμεία του δημοσίου, που απέστειλε ο Δήμος Πύργου και διαβίβασε η κ. Παπανάτσιου στην Α.Α.Δ.Ε. αναφέρει τα εξής: «Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στο Δήμο μας, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής ύφεσης, αλλά και των πολλαπλών θεομηνιών (Πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, κατολισθήσεις κ.α), που έπληξαν την περιοχή μας από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, παρατηρείται αδυναμία στους δημότες μας για την αποπληρωμή των οφειλών τους στα δημόσια ταμεία, αλλά και στα ταμεία του Δήμου, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση μετά την τελευταία που έληξε 15/07/2015.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα δημόσια ταμεία και το ταμείο του Δήμου Πύργου, όπως αυτές προκύπτουν από νέες και παλαιότερες οικονομικές υποχρεώσεις των δημοτών μας.

Για τους ανωτέρω λόγους και επειδή ο Δήμος μας έχει κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (αριθ. Πρωτ.6378/08-09-2016 και ΑΔΑ:760Π465ΦΘΕ- ΗΜΤ) και λήγει 06-03-2017 και υπεβλήθει σήμερα το υπ’ αριθ. 128Δ/6-3-2017 έγγραφό μας περί παράτασης κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους έξι (6) μήνες, ζητούμε να καταστεί δυνατή η υπαγωγή των κατοίκων του Δήμου Πύργου σε ευνοϊκές ρυθμίσεις δόσεων προς τα δημόσια ταμεία.

Ειδικότερα, προτείνεται να παρθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει τη δυνατότητα υπαγωγής των δημοτών, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις από τις υπάρχουσες, έναντι των χρεών του στα δημόσια ταμεία».

Και αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Παράλληλα, υπεβλήθη από τον δήμο Πύργου και αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών στα ταμεία του δήμου Πύργου. Όπως επισημαίνεται στο παραπάνω έγγραφο, λόγω της θεομηνίας που έπληξε το δήμο με ανάλογες οικονομικές συνέπειες, παρατηρείται αδυναμία των δημοτών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον δήμο Πύργου και προτείνει:

«Ειδικότερα για τα χρέη έναντι του Δήμου μας, προτείνεται να παρθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει τη δυνατότητα υπαγωγής των δημοτών, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των 24 δόσεων για μικρές οφειλές και 60 δόσεων άνω των 3.000,00 ευρώ έναντι των οφειλών τους, στο ταμείο του Δήμου Πύργου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος