FOLLOW US: facebook twitter

Αίσθηση ελευθερίας

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Couple taking a road trip in vintage convertible.

Της Παναγιώτας Ιωάννου

Υπάρχει μια πολύ απλή αιτία στην οποία οφείλεται η γοητεία που εξασκεί το αυτοκίνητο: είναι το μόνο μεταφορικό μέσο που σου προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας: μπορείς να πας οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Σε πλείστες περιπτώσεις τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι μεν ταχύτερα ή και συχνά πιο άνετα, αλλά λειτουργούν δεσμευτικά, αφού δεν ρυθμίζεις εσύ τον χρόνο σου ή τουλάχιστον δεν έχεις την αυταπάτη ότι τον ρυθμίζεις.

Η ιστορία όμως του αυτοκινήτου στον 20ό αιώνα αγγίζει πολύ μεγαλύτερες σφαίρες του δημόσιου βίου, γι’ αυτό και ο πόλεμος γύρω από την αξία και τη χρησιμότητά του άρχισε μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα αυτοκίνητα και συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Επηρεάζει όχι μόνο την οικονομία αλλά και την τέχνη.

Υπάρχει μία αγάπη πάθους που για να την αντιληφθεί κανείς πρέπει να το ζήσει. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, οι λέσχες, οι εκδηλώσεις και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με το κλασικό αυτοκίνητοι γνωρίζει τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια ακόμα και στη χώρα μας. Είναι δύσκολο να ασχοληθείς κανείς αν δεν το αγαπάει, αλλά απίστευτα εύκολο αν υπάρχει το μεράκι και η ανάλογη… τρέλα. Αυτοκίνητα που μπορεί να ήταν για τα παλιοσίδερα, άλλα που είχαν σαπίσει έχουν “ζωντανέψει” και πάλι χάρη στην αγάπη ορισμένων  ανθρώπων γι’ αυτό που κάνουν. Άλλωστε για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να ξοδέψεις ώρες, χρήματα και φυσικά να βάλεις προσωπική εργασία που ίσως αυτό να μην μπορεί να μεταφραστεί σε χρήμα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος