FOLLOW US: facebook twitter

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!: 700.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Δε πάει πολύς καιρός από την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που παραμένει σε τελματώδη κατάσταση επί 14 έτη και χθες γνωστοποιήθηκε πως το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενέκρινε 700.000 ευρώ για την αποπεράτωση του.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρηματοδότηση αυτή, δημιουργούνται πλέον, νέα δεδομένα καθώς διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, απαντώντας με τον πιο ηχηρό τρόπο σε όσους όλα αυτά τα χρόνια μιλούν για κλείσιμο της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Το μπαλάκι μετά την εξέλιξη αυτή, περνά στο Δήμο Ήλιδας και στη Διευθύνουσα Υπηρεσία που είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, που θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρόνο να ξεπεράσουν και να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον ανάδοχο του έργου και να καταφέρουν να απορροφήσουν την χρηματοδότηση.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, εμφανώς ικανοποιημένος από την απόφαση που του κοινοποιήθηκε χθες το μεσημέρι,  επισήμανε ότι όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του έργου, το πρόβλημα δείχνει να επιλύεται καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε ποσό περίπου 700.000 ευρώ για την αποπεράτωση των εργασιών της νέας πτέρυγας. «Όπως αντιλαμβάνεστε τα δεδομένα αλλάζουν και η δημιουργία της νέας πτέρυγας, δυναμώνει το ρόλο του Νοσοκομείου, αυξάνει την αξιοπιστία του και δίνει τέλος στην παραφιλολογία περί κλεισίματος. Είναι κρίμα και άδικο λοιπόν, να υπάρχουν κονδύλια και το έργο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης αυτής, την οποία διεκδικούσαμε με κάθε τρόπο όλο το προηγούμενο διάστημα, θα πρέπει να πιεστεί ο ανάδοχος εργολάβος για την αποπεράτωση» είπε, δηλώνοντας πως πλέον είναι στο «χέρι» του Δήμου Ήλιδας και των Τεχνικών Υπηρεσιών να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες και το σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας έργο, επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο, ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είχε διαπιστώσει τόσο για το 1ο έργο «Προσθήκη Διώροφου κτιρίου ΜΕΘ υπογείου για Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ., και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Αμαλιάδας (Α΄ Φάση) αλλά και στο 2ο έργο: «Κατασκευή 1ου ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας για δημιουργία ΜΕΘ και χειρουργείων», καθυστερήσεις και ολιγωρία από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία ενώ ο ανάδοχος είχε κηρυχθεί έκπτωτος και η όλη διαδικασία έχει πάρει τη νομική οδό.

«Ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο που έχει βαλτώσει εδώ και 15 χρόνια»: Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Ήλιδας  ο οποίος ζητά την τεχνική βοήθεια του Υπουργείου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από τον οποίο ζητήσαμε να τοποθετηθεί επί του θέματος, τόνισε ότι δεν έχει μεν ακόμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενημερώθηκε όμως από τον Διοικητή κ. Γ. Λέντζα  για την εγγραφή 680.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον του έργου και την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας:

« Το γεγονός αυτό της χρηματοδότησης του έργου της αποπεράτωσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας- για το οποίο είναι αλήθεια ότι δεν έχω  ακόμα επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο- θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί λύνεται το οικονομικό κομμάτι και επιτέλους θα μπορέσει να τελειώσει ένα έργο καθοριστικό για την υγεία των πολιτών που έχει βαλτώσει εδώ και 15 περίπου χρόνια. Ωστόσο όπως είχα πει και παλιότερα, πέρα από την χρηματοδότηση ζητάμε και την στήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο, την τεχνική βοήθεια την είχαμε ζητήσει και κατά την διάρκεια της αυτοψίας που είχε γίνει από τον Υπουργό και την Επιτροπή Παρακολούθησης. Έτσι η επόμενη μας κίνηση είναι να στείλουμε όλους τους φακέλους του έργου στην τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου για να προχωρήσουμε και αν χρειαστούν και επιπλέον χρήματα θα τα βάλει ο δήμος Ήλιδας για να μπορέσει επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος