FOLLOW US: facebook twitter

Έως 1η Μαρτίου αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για ζημιές 2014-2015: Οι αιτήσεις αφορούν ζημιές από πλημμύρες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Δύο προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για το 2014-2015 που αφορούν ζημιές σε εκμεταλλεύσεις από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ξεκινά ο ΕΛΓΑ, για ορισμένες περιοχές της χώρας- μεταξύ αυτών και την Ηλεία-, καλώντας τους ενδιαφερόμενους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν αιτήσεις από σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου μέχρι Πέμπτη 1η Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, ο ΕΛΓΑ, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινά την υλοποίηση προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και συγκεκριμένα:

-Το πρόγραμμα «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατά τα έτη 2014 και 2015» (πρόγραμμα ΚΟΕ Ετήσια 2014-2015), το οποίο αφορά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, σε πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα:

Α. για το έτος 2014, από θεομηνίες κατολισθήσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι και υπερβολική βροχόπτωση) σε Περιφερειακές Ενότητες μεταξύ αυτών και της Ηλείας και

Β. για το έτος 2015, από θεομηνίες (σεισμός 17/11/2015 στην ΠΕ Λευκάδος, κατολισθήσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι, υπερβολική βροχόπτωση και παγετός) σε Περιφερειακές Ενότητες μεταξύ αυτών και της Ηλείας.

Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις, για τα προαναφερόμενα προγράμματα, στους Δήμους από σήμερα Τετάρτη 31-1-2018 έως και Πέμπτη 1-3-2018.

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση koe@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ της περιοχής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος