FOLLOW US: facebook twitter

“Έφυγε” από τη ζωή ο Γεώργιος Μανωλόπουλος

Ημερομηνία: 20-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

manolopoulos

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας αλλά και όλης της Ηλείας που προσέφερε πολλά

“Έφυγε” από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γεώργιος Μανωλόπουλος σε ηλικία 80 ετών. Ο γνωστός πολιτικός μηχανικός χάραξε νέους δρόμους στον επαγγελματικό του χώρο, ενώ προσέφερε αρκετά την τοπική κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε και νομαρχιακός σύμβουλος ως επικεφαλής παράταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Υγεία” το τελευταίο διάστημα, ύστερα από μια επέμβαση στην καρδιά. Παρουσίασε όμως επιπλοκές και δεν άντεξε.

Ήταν πατέρας τριών γιων, του Αλέξανδρου, προέδρου του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος”, του Μάρκου και του Θωμά. Το 1967 ίδρυσε στην Αμαλιάδα την τεχνική εταιρία ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ Α & Μ & ΣΙΑ ΟΕ, αφότου επέστρεψε από τη Γερμανία (T. H Darmstadt), όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός.  Κατά την διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε επί του αντικειμένου σε γραφεία μελετών και κατασκευών.

Κορύφωσε την επιχείρηση μέσα στην δεκαετία του ‘90 απαριθμώντας περίπου πέντε χιλιάδες άδειες (κατοικίες, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτήρια) και αρκετά δημόσια έργα, τόσο στο νομό Ηλείας όσο και σε άλλα αστικά κέντρα όπως Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Η αφοσίωση του στην δουλειά του και η συνεχής επιμόρφωση, έκαναν γρήγορα γνωστό το όνομά του. Την δεκαετία του ενενήντα ο πρωτότοκος γιος του, Αλέξανδρος, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, επέστρεψε από την Βιέννη (T. U Wien) ως Αρχιτέκτονας μηχανικός εκτοξεύοντας την επιχείρηση σε νέα ύψη, προσθέτοντας πρωτοποριακό σχεδιασμό και αντίληψη στην δόμηση κτηρίων.

Τα κτήρια που έχουν ανεγερθεί έκτοτε ξεχωρίζουν τόσο για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό όσο για την εικαστική παρέμβαση που τα κάνουν μοναδικά. Στην συνέχεια προστέθηκαν δυο ακόμα ονόματα στην είσοδο του κεντρικά στεγασμένου ιδιόκτητου γραφείου, αυτό του αρχιτέκτονα Μάρκου (Uni. Pescara) του τρίτου γιου της οικογενείας και του Θωμά που ανέλαβε την οργάνωση του λογιστηρίου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στις 4 μ.μ.

Ο εκδότης και η συντακτική ομάδα της εφημερίδας Πρωινής εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος