FOLLOW US: facebook twitter

Σαλτάρη: Για επιστροφή του (ΕΦΚ) πετρελαίου θέρμανσης Κ.Υ. Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

saltari

Άμεσο υπήρξε το ενδιαφέρον της βουλευτού για το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που προορίζεται για αγροτική χρήση (αγροτικό πετρέλαιο),  καθώς και για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την θέρμανση στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας. Μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται γνωστό:

α. Για το  Αγροτικό Πετρέλαιο

 Έχει ξεκινήσει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που προορίζεται για αγροτική χρήση. Πληρώθηκε η β΄ δόση του 2014 που αφορά χρήση του 2013 και όλο το 2015 που αφορά χρήση του 2014. Η χρήση του 2015 θα εκκαθαριστεί τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα πληρωθεί κι αυτή.

Τυχόν οφειλές των δικαιούχων προς Ασφαλιστικούς φορείς και προς Δ.Ο.Υ συμψηφίζονται σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.Δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών η παράταση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων που έχει οριστεί μέχρι τον Μάρτιο για τις πληγείσες περιοχές του νομού μας δεν εμπίπτει στην περίπτωση των συμψηφισμών, καθώς αφορά εισοδήματα που επιστρέφονται από το δημόσιο στους δικαιούχους και όχι την παρακράτηση υφιστάμενων ποσών από τους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κάθε ενδιαφερόμενος που αναμένει επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο μπορεί στο τηλ.: 2104802410 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ και στο τηλ.: 2104802846 με το ΑΦΜ του και τα στοιχεία του να ενημερωθεί τι ήταν ακριβώς να πάρει και με τον συμψηφισμό τι θα του κατατεθεί στην Τράπεζα.

β.  Για το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

Η 6η ΥΠΕ έχει εγκρίνει  εγκαίρως το προβλεπόμενο ποσό για προμήθεια πετρελαίου και απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προμήθεια αυτού, καθώς τον Φεβρουάριο πάντα περατώνονται θέματα προϋπολογισμού. Γίνονται προσπάθειες για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Για το θέμα αυτό θα ενημερώσει δημόσια τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος