FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Έργα αναβάθμισης αύλειου χώρου στο δημοτικό σχολείο Ολυμπίας»

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το Σχολικό Συγκρότημα/Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι ένα από τα σχολεία που εντάσσονται στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», ένα πρόγραμμα που αφορά την αναβάθμιση των αύλειων χώρων σε 18 σχολικά συγκροτήματα της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ημερήσια και Εσπερινά). Πρόκειται για πολυμελή σχολικά συγκροτήματα σε αστικά κέντρα, σε ακριτικές περιοχές, αλλά και σε μέρη που δεν είχαν την ευκαιρία να αναβαθμιστούν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο περιλαμβάνουν την βελτίωση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης με πρόβλεψη και για πετοσφαίριση, την κατασκευή στίβου περιμετρικά του γηπέδου μπάσκετ, την κατασκευή εγκατάστασης για άλματα σε μήκος, την κατασκευή βαλβίδας και οριοθέτηση χώρου για αθλήματα ρίψεων και τέλος την κατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου (από χώμα).

Βασική επιδίωξη είναι η ριζική αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με απώτερο στόχο  την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών. Το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, πάνω σε αυτούς τους άξονες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκ € από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Bουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος