FOLLOW US: facebook twitter

Έτσι χτίζουμε γέφυρες: Εκδήλωση του ΓΕΛ Κερατσινίου για το προσφυγικό με την συμβολή της camera zizanio και του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Ημερομηνία: 22-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μια υποδειγματική εκδήλωση πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Μαρτίου το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου. Είχε τίτλο «Χτίζουμε Γέφυρες» κι ήταν μια συνάντηση μαθητών του Λυκείου και παιδιά πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας Σχιστού Ελαιώνα και Σίτι Πλάζα.

Χωρίς ομιλίες επισήμων δόθηκε ο λόγος στα ίδια τα παιδιά. Προβλήθηκαν ταινίες που δημιουργήθηκαν από παιδιά πρόσφυγες σε Σχιστό και Ελαιώνα αλλά και ταινίες που αναφέρονται στο προσφυγικό πρόβλημα και διακρίθηκαν στην 17η Camera Zizanio όπως τα «Χελιδόνια» από το ΓΕΛ Κυθήρων και «Φιλο(ι)… Ξενοι από το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα κάλυψαν οι μαθητές του ΓΕΛ Κερατσινίου αλλά και οι μικροί πρόσφυγες του EL SISTEMA GREECE από τη Δομή φιλοξενίας του Σχιστού.

Οι έφηβοι πρόσφυγες από το Σχιστό και το Σίτι Πλάζα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα έντυπα που εκδίδουν αλλά και να απαντήσουν σε πάρα πολλές ερωτήσεις.

Μια εκδήλωση ουσιαστική, μεστή σε περιεχόμενο που πραγματικά δημιουργεί γέφυρες κατανόησης και συνεργασίας. Η Camera Zizanio και το Φεστιβάλ Ολυμπίας χαίρονται που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας ενώ παρουσα ήταν και η παιδαγωγική ομάδα “Το Σκασιαρχείο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος