FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμοι για την Τσικνοπέμπτη; Να καούν τα κάρβουνα!!

Ημερομηνία: 16-02-2017 | Συντάκτης:

tsiknopempti-ileia

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
Στο νομό μας  η γιορτή έχει την τιμητική μιας και κάθε γειτονιά που… σέβεται τον εαυτό της αναδίδει σήμερα εκείνη την εξαιρετική  οσμή του κρέατος που λίγο ακόμα και θα καεί στα κάρβουνα. Τα κρεοπωλεία είναι προετοιμασμένα για την μεγάλη μέρα , και τα καφέ και οι επιχειρήσεις στήνουν το καθένα τη δικιά του ψησταριά!

tsiknopempti-ileia2

Η μουσική υπόκρουση  θα έχει λίγο από μπουζούκι, λίγο από κλαρίνο,  και λίγο από βαρύ λαϊκό άσμα. Κι όλοι εκείνοι που γκρινιάζουν σήμερα ότι αυτοί δεν είναι καιροί για γλέντια, το βράδυ θα κάνουν ένα διάλειμμα για να πλημμυρίσουν ταβέρνες, ψησταριές κι εστιατόρια.
Το σίγουρο είναι ότι όπου και αν διαλέξετε  να πάτε , με άνεση θα καταφέρετε να καταστρώστε στη λαδόκολλα το σχέδιο της επανάστασης !

tsiknopempti-ileia3

Οι επαγγελματίες είναι πανέτοιμοι για το σημερινό τσίκνισμα και δίνουν το στίγμα τους και τις ευχές τους στον κόσμο μέσω της Πρωινής, συνδυάζοντας τις προμήθειες του καλού κρέατος με την διασκέδασή μας, για να τσικνίσουμε όπως επιλέξουμε με τις οικογένειές μας και τις παρέες μας.

tsikno-stergiopoulos

Μιχάλης Στεργιόπουλος

Εστιατόριο Αλάτι –Πιπέρι

Βαρθολομιό

«Σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο , να τσικνίσετε μαζί μας και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας! Να έχετε μια όμορφη Τσικνοπέμπτη και να τηρήσετε το έθιμο που μας θέλει όλους μαζί αυτή τη μέρα να διασκεδάζουμε  όλοι παρέα!»

tsikno-panagiotis-malliopoulos

Παναγιώτης Μαλλιόπουλος

Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλος

Πύργος

Η παράδοση απαιτεί σήμερα  ψησταριές και εμείς έχουμε διάθεσή σας  ότι καλύτερο! Το διάσημο Πυργιώτικο λουκάνικο, εξαιρετική πανσέτα, μπριζόλες και παϊδάκια για τους μερακλήδες! Καλά να περάσετε!

tsikno-koutsogiannopoulos

Διονύσης Κουτσογιαννόπουλος

Κρεοπωλείο

Λεχαινά

Η Ηλεία σήμερα γιορτάζει τη Τσικνοπέμπτη και μαζί τους και μεις! Είναι ευκαιρία για τις παρέες να βρεθούν μαζί και να διασκεδάσουν , να πιούν , να φάνε, και να τραγουδήσουν. Εμείς είμαστε όπως πάντα κοντά σας με τα καλύτερα κρέατα και λουκάνικα!

Δημήτρης Σοφιανός-Δημήτρης Παπαντωνόπουλος

Κρεοπωλείο ΦΑΡΜΑ

Πύργος

Καταρχήν να ευχηθούμε σε όλους να περάσουν όμορφα ! Με ένα τηλεφώνημα θα φροντίσουμε να έχετε στη πόρτα σας ότι καλύτερο! Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!

tsikno-xaralampopoulos-giannis

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

Κρεαταγορά Χαραλαμπόπουλος

Λεχαινά

Καλή τσικνοπέμπτη! Είμαστε όπως πάντα κοντά σας! Εσείς το μόνο που έχετε να φροντίσετε είναι να περάσετε καλά!

Ρεπορτάζ Παναγιώτα Ιωάννου

tsiknopempti-ileia1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος