FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμοι για την Αθήνα οι αγρότες της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

latifi-agrotes-etoimoi-athina

Σήμερα δίωροι αποκλεισμοί ξανά σε Λατίφι και Βάρδα

 Απόβαση στην Αθήνα θα κάνουν οι αγρότες όλης της χώρας την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων στη Νίκαια. Στην ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, θα βρεθούν στους δρόμους για να διατρανώσουν τα αιτήματά τους και να υπερασπιστούν την παραμονή τους στα χωράφια για να συνεχίσουν να καλλιεργούν καθώς όπως λένε τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης και των δανειστών τους οδηγούν μακριά από αυτά. Οι αγρότες στην Ηλεία θα ταξιδέψουν και αυτοί στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ νωρίτερα την Παρασκευή στις εννέα το πρωί, θα αποκλείσουν το Δασαρχείο Αμαλιάδας για το θέμα των δασικών χαρτών.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ηλείων αγροτών με πολυπληθή αντιπροσωπία στη Νίκαια όπου ελήφθησαν οι αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων και τη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς. «Δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα από τη συνάντηση με τον υπουργό αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην πάμε» εξήγησε. Σήμερα οι αγρότες στο μπλόκο του Λατιφίου θα συγκεντρωθούν για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου και ενημέρωση για τις αποφάσεις της Νίκαιας. Παράλληλα θα συνεδριάσει στο ΔΣ της ΟΑΣΗ μαζί με τα ΔΣ των συλλόγων για να οργανωθεί η άνοδος στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, τα προβλήματα που έχουμε είναι πολύ σοβαρά. Δεν βγαίνουμε στο δρόμο γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε. Πάμε κόντρα σε αυτούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον αγώνα μας. Ελπίζουμε πως μπορούν να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, αλλά η Κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήραν θέσεις υπέρ της ΕΕ και όχι με την κοινωνία. Αλλά και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει με ποιον είναι και τι θέλει. Να παλέψει και να βγει στο δρόμο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βομπίρης.

Να σημειώσουμε πως από σήμερα ενεργοποιείται και δεύτερο μπλόκο στην Ηλεία. Οι αγρότες της βόρειας Ηλείας, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Βάρδας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και θα αποκλείσουν για δύο ώρες το δρόμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος