FOLLOW US: facebook twitter

«Έσκασε» ο αγωγός του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:

Μεγάλη βλάβη έξω από τα Λεχαινά

Την ώρα που οι αγρότες χρειάζονται νερό για να ποτίσουν τις νέες καλλιέργειες εν μέσω μιας περιόδου παρατεταμένης ανομβρίας, μια μεγάλη βλάβη προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό άρδευσης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων έξω από τα Λεχαινά στον τομέα 12, το μεσημέρι της Τετάρτης. Λόγω πιέσεων ο αγωγός έσπασε με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή που έγινε άμεσα αντιληπτή στο σύστημα και διακόπηκε η παροχή, με αποτέλεσμα να μην έχουν δυνατότητα άρδευσης οι αγρότες της περιοχής. Τα συνεργεία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων από το πρωί της Πέμπτης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί σύντομα η βλάβη, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος, «… λόγω του ότι το δίκτυο δεν είναι σε πλήρη λειτουργία, υπάρχουν αέρια, πιέσεις και δημιουργούνται προβλήματα. Την Τετάρτη το μεσημέρι ενημερώθηκα πως «έσκασε» ένας μεγάλος αγωγός στα Λεχαινά, σε ένα τμήμα που δεν έχει αλλαχθεί. Είναι περιοχές που γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν προβλήματα και έχουμε ενημερώσει. Θέλουμε βοήθεια από την Περιφέρεια για ένα μικρό τμήμα που υπολείπεται και που μου έχουν υποσχεθεί ότι θα το υλοποιήσουν. Είναι πρόβλημα που έχουμε επισημάνει από καιρό για να ολοκληρωθεί η αλλαγή του αγωγού. Μετά την τελευταία βλάβη έμειναν πολλές καλλιέργειες εκτεθειμένες. Άμεσα ξεκινήσαμε παρέμβαση στο σημείο αυτό ώστε να επισκευάσουμε άμεσα τη βλάβη για να δώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα νερό στους αγρότες που τώρα χρειάζονται νερό για το πότισμα σε νέες καλλιέργειες. Το προσωπικό μας βρίσκεται εκεί για να αντικαταστήσει τη βλάβη» είπε μεταξύ άλλων.

Το συγκεκριμένο υπογειοποιημένο τμήμα έχει τσιμεντένιο αγωγό 40 ετών και θα αντικατασταθεί πλέον με χαλύβδινο. Ο συγκεκριμένος αγωγός καλύπτει μια περιοχή άρδευσης από τα Λεχαινά έως την Αρετή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος