FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται νέα ασθενοφόρα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:

Την ώρα που ο αριθμός των διαθέσιμων ασθενοφόρων στην Ηλεία έχει μειωθεί τραγικά και έχουν χρησιμοποιηθεί έως και αυτά που δόθηκαν ως δωρεά σε Κέντρα Υγείας, μια άλλη μεγάλη δωρεά συνολικά προς το ΕΚΑΒ, έρχεται να δώσει ανάσα στο νομό στο θέμα των διακομιδών. Ο στόλος είχε μειωθεί σχεδόν στο μισό συνολικά στον τομέα του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας και είχε να ανανεωθεί από το 2007, οπότε και μετά τις φονικές πυρκαγιές είχε προσφέρει αρκετά νέα οχήματα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Αυτή την περίοδο το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί μεγάλη δωρεά που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και 143 νέα ασθενοφόρα Peugeot Boxer τα οποία διασκευάστηκαν σε πιστοποιημένο κέντρο στην Πορτογαλία βάσει προδιαγραφών. Εξ αυτών 19 θα παραδοθούν στο κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας και 3-4 θα μεταφερθούν στην Ηλεία, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην Πρωινή ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας Γρηγόρης Μπαράκος, «το θέμα αυτό με το στόλο μας είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Ήταν φθίνουσα η πορεία τα τελευταία χρόνια και από τα 47 ασθενοφόρα που διαθέτει ο τομέας μας έχουν απομείνει μόλις 20 αξιόμαχα. Δεν είχαμε πάρει οχήματα ούτε από τις προμήθειες μέσω ΕΣΠΑ και τώρα όπως αντιλαμβάνεστε αυτά που παραλαμβάνουμε τώρα είναι ένα πολύτιμο δώρο για εμάς. Μέσα στο 2018 πιστεύω ότι θα τρέξουν και οι διαδικασίες για προμήθεια ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ και από εκεί περιμένουμε ακόμα δέκα οχήματα» είπε ο κ. Μπαράκος.

Πρόκειται για ασθενοφόρα όλων των κατηγοριών, κινητές μονάδες και μονάδες νεογνών.

Ωστόσο ο κ. Μπαράκος έσπευσε να αναφέρει πως είτε με τα παλιά είτε με τα νέα ασθενοφόρα, όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να γίνεται ορθολογική χρήση, καθώς οι φθορές είναι πάρα πολλές. «Πρέπει να καταλάβουμε πως το ασθενοφόρο δεν είναι ταξί. Έχουμε αγωνιστεί πολύ και ελπίζουμε να ανοίξει μια νέα σελίδα με την παραλαβή των νέων οχημάτων. Έως τώρα με περιορισμένο στόλο το προσωπικό ταλαιπωρήθηκε ψυχικά και σωματικά, έβαλαν πλάτη οι εργαζόμενοι για να μην συμβεί κάτι άσχημο» σχολίασε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ηλεία, επισήμανε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρήση πέραν της προνοσοκομειακής. Οι διακομιδές προς Πάτρα, λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, πέραν των λοιπών διακομιδών, όπως για εξιτήρια. Πρέπει να το δούμε αυτό το ζήτημα γιατί το πρόβλημα με τα οχήματα θα διαιωνίζεται» είπε ο κ. Μπαράκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος