FOLLOW US: facebook twitter

Έργο που άντεξε μόνο έξι μήνες: Νέες ζημιές στον συνδετήριο δρόμο ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας και Πύργου-Κυπαρισσίας

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Αποτελεί το δρόμο – ανάσα για τα βαρέα οχήματα στην διαδρομή από την Καλαμάτα προς την Πάτρα, αφού είναι ο μοναδικός που παρακάμπτει το κέντρο της πόλης του Πύργου. Για χρόνια υπήρχε γκρίνια για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν από τις λακκούβες που είχαν μετατραπεί σε σκάμματα. Πέρυσι στα μέσα της χρονιάς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής. Σήμερα ο δρόμος αρχίζει τμηματικά να θυμίζει και πάλι «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Η συνδετήρια οδός ανάμεσα στην Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας – Τριπόλεως και την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, εμφάνισε και πάλι λακκούβες. Αρχικά σε τμήμα που είχε ανακατασκευαστεί σε πρώτη φάση, όμως πλέον και σε τμήματα που κατασκευάστηκαν τελευταία. Βυθίσματα, ρηγματώσεις και λακκούβες κάνουν την εμφάνισή τους και φαίνεται πως ο δρόμος με τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί, πραγματικά δεν αντέχει το βάρος των μεγάλων οχημάτων που περνούν από εκεί καθημερινά και αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.

Το τμήμα που έχει παρουσιάσει μεγαλύτερες ζημιές είναι εκείνο που περνά μπροστά από το εργοστάσιο της «Αλφειός Ρόδι» και προς την έξοδο για την Πύργου – Κυπαρισσίας. Οι λακκούβες είναι εκτεταμένες σε όλο το πλάτος της οδού και για απόσταση περίπου είκοσι μέτρων, αναγκάζοντας τους οδηγούς να επιδίδονται σε σλάλομ. Αν μάλιστα τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του χειμώνα οι βροχές που θα πέσουν είναι σημαντικές, δεν αποκλείεται σε συνδυασμό με την αυξημένη χρήση της οδού, να επιδεινωθεί γρήγορα η κατάσταση.

Ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να είναι η χάραξη νέου δρόμου, με ειδικές προδιαγραφές και σε περιοχή με στέρεο έδαφος που να μην επηρεάζεται από άλλους παράγοντες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος