FOLLOW US: facebook twitter

Έργα 6,7 εκ. ευρώ αποκατάστασης βλαβών από καταστροφές στους δήμους Ζαχάρως, Κρέστενας-Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για την ένταξη δύο νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

 

Δύο νέα έργα που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες της 28ης Φεβρουαρίου στους Δήμους Ζαχάρως και Κρεστένων- Ανδρίτσαινας, καθώς και αποκαταστάσεις στο νότιο τμήμα της Ηλείας για να αντιμετωπιστούν κατολισθητικά φαινόεμνα, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Υφ. Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη.

Ειδικότερα το πρώτο εξ αυτών αφορά την ένταξη του έργου ¨Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία στις 28-02-2018 σε Δήμους της Π.Ε Ηλείας¨. Στο έργο αυτό με συνολικό προϋπολογισμό 4.175.000,00 € συμπεριλαμβάνονται δύο υποέργα που αφορούν παρεμβάσεις στις περιοχές των Δήμων Ζαχάρως και Κρεστένων- Ανδρίτσαινας. Πιο αναλυτικά :

Το πρώτο υποέργο έχει τίτλο ¨ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ¨, προϋπ/σμό 1.615.000€ και αφορά βλάβες που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του εν λόγω Δήμου και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς

1. Θολό- Λέπρεο- Φασκομηλιά- Ν. Φιγαλεία- Πετράλωνα- Περιβόλια

2. Περιβόλια- Άνω Φιγαλεία- Νέδα

3. Χρυσοχώρι- Λογγό- Βρεστό

4. Ζαχάρω- Αρήνη- Μηλαία- Χρυσοχώρι- Μίνθη

5. Διασταύρωση Μποκαρίνου- Αρτέμιδα- Μάκιστο.

Το δεύτερο έργο έχει τίτλο ¨ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ-ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ¨, προϋπ/σμό 2.560.000€ και αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς

1. Κρέστενα- Καλλιθέα- Ανδρίτσαινα

2. Ανδρίτσαινα- Θεισόα- Όρια Ν. Ηλείας

3. Ανδρίτσαινα- Κρέστενα- Βρίνα- Αρτέμιδα

4. Πλατιάνα – Μάκιστος

Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Δηλώνω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιαννακίδης υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση των αποκαταστάσεων των ζημιών από τις πλημμύρες της 28ης Φεβρουαρίου στους Δήμους Ζαχάρως και Κρεστένων- Ανδρίτσαινας. Αποκαταστάσεις που αφορούν το Νότιο τμήμα του Νομού το οποίο πλήττεται τα τελευταία χρόνια απόκατολισθητικά και άλλα γεωλογικά φαινόμενα, αποτέλεσμα και των πυρκαγιών του 2007.

Οι υπηρεσίες μας διεκπεραίωσαν γρήγορα, αποτελεσματικά και με πληρότητα όλες τις αναγκαίες μελέτες σε τρόπο ώστε η χρηματοδότηση η οποία αιτηθήκαμε εκπληρώθηκε στο ακέραιο.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε γρήγορα στις δημοπρατήσεις και στην υλοποίηση του έργου γιατί θέλουμε να αποδώσουμε ασφαλείς δρόμους τόσο στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών όσο και στους επισκέπτες περιοχών ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος