FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Εκδήλωση για τις αλησμόνητες πατρίδες

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Σάββατο 11 Νοέμβρη από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση, οργανώνει για πέμπτη χρονιά η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, το Σάββατο 11 Νοέμβρη και ώρα 7.30μμ στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο) στον Πύργο, με τίτλο «ΘΥΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της Μ. Ασίας, αλλά και στους ηρωικούς προσκόπους της, οι οποίοι δολοφονήθηκαν το 1919, στην Κάτω Παναγιά, στα Σώκια και στο Αιδίνι και αποτέλεσαν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Τις δραματικές στιγμές της ιστορίας του Προσκοπισμού, αλλά και της ελληνικής ιστορίας, που εκτυλίχθηκαν στη Μικρά Ασία, μετά την κατάρρευση του μετώπου του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος και την προέλαση των Κεμαλικών δυνάμεων, θα ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι και θα παρακολουθήσουν οι νεότεροι.

Είναι μια πολυσύνθετη παρουσίαση που θα καλύψει όλες τις πτυχές της Ιστορικής πραγματικότητας, τα τραγούδια, την καθημερινότητα που μετέφεραν στην μητέρα Πατρίδα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συμπατριώτης μας και πρώην Αρχηγός των προσκόπων του Πύργου και τώρα Βοηθός Γενικού Εφόρου για θέματα Πελ/σου, γιατρός κ. Άγγελος Δημ. Καραμάνης, ο οποίος και θα αναλύσει τα δραματικά γεγονότα της εποχής αυτής.

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου «Οι Μωραίτες» θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια και θα παρουσιάσουν χορούς. Θα απαγγέλουν οι Μαρία Μπίρμπα και Νάνσυ Πετροπούλου. Την επομένη ημέρα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 πμ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους θυσιασθέντες Προσκόπους των αλησμόνητων Πατρίδων, φάρος λαμπρός για την πορεία του Έθνους και της Νεολαίας, στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος