FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ταξίδι στην τέχνη για τα παιδιά

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

oneirodromio6

Εικαστικό εργαστήρι με την Κορίνα Κοτσίρη στο «Ονειροδρόμιο»

Ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο έζησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Νοεμβρίου στο «Ονειροδρόμιο».

oneirodromio9

Για δυο μέρες το «Ονειροδρόμιο» μετατράπηκε σε ένα εργαστήρι τέχνης, που συνδύασε αρμονικά το θεατρικό παιχνίδι και τη ζωγραφική.

oneirodromio7Μέσα από βιντεοπροβολές και σωματικό θέατρο ή ζωγραφική έγινε πρώτα βίωμα και έπειτα αποτυπώθηκε η εμπειρία στον καμβά. Τα παιδιά άκουσαν ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία της τέχνης και για κινήματα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μακριά διαδρομή της.

oneirodromio5

Γνώρισαν την pop art, τον Andy Warhol, μιμήθηκαν τα ανθρωπάκια του Keith Haring και έφτιαξαν ατομικό κολλάζ με τον εαυτό τους σε κίνηση. Ταξίδεψαν στην εποχή του σουρεαλισμού, έπαιξαν με λέξεις και όνειρα και ανέβασαν τους ελέφαντες σε ξυλοπόδαρα με αφορμή ένα έργο του Salvador Dali. Έπαιξαν με κύκλους και χρώματα, γνωρίζοντας τον σπουδαίο ζωγράφο, πρωτοπόρο και θεμελιωτή της αφηρημένης ζωγραφικής Wassily Kandinsky, ο οποίος έκανε ειδική μελέτη στα χρώματα και τα παιδιά, έφτιαξαν όμορφα δέντρα, αναζητώντας και αυτά το διάλογο των χρωμάτων μέσα από αρμονικούς κύκλους.

oneirodromio10

Τα παιδιά ήταν γεμάτα κέφι και δίψα για γνώση και παιχνίδι, ανυπόμονα και συμμετοχικά. Η Κορίνα Κοτσίρη –εισηγήτρια του εργαστηρίου, εκπαιδευτικός τέχνης- και η Βάσω Πετροπούλου –θεατροπαιδαγωγός- καθοδήγησαν με ενθουσιασμό τα παιδιά στους δρόμους της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

oneirodromio8

Στόχος του Ονειροδρομίου, όπως μας είπε η κα Βάσω Πετροπούλου είναι να χαράξει νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργικότητας, καλλιεργώντας στο παιδί τη φαντασία, την επινοητικότητα και την κριτική τους σκέψη, σε μια εποχή που η τεχνολογία κερδίζει διαρκώς έδαφος, απομακρύνοντας τα παιδιά από τις πρωτογενείς ανάγκες της φύσης τους, που είναι η χαρά του παιχνιδιού, η περιπέτεια της ανακάλυψης και η ελευθερία της έκφρασης.

oneirodromio3

Το επόμενο εργαστήρι που προγραμματίζει το Ονειροδρόμιο απευθύνεται σε ενήλικες και έχει να κάνει με τον Ρυθμό και την Κίνηση, καθώς και την τεχνική κρουστών. Εισηγήτρια θα είναι η μουσικός Αρετή Μίγγου. Για περισσότερες πληροφορίες – Βίκυ Πετροπούλου: 26210-26372 & 6981044266

oneirodromio4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος