FOLLOW US: facebook twitter

…Ένα τέλειο κομμάτι της φύσης

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία «ο ροζ Πάνθηρας» την είχε αποκαλέσει «η πιο όμορφη ιταλική εφεύρεση… μετά το σπαγγέτι». Ο κινηματογραφιστής Conrad Hall την είχε χαρακτηρίσει ως «το όνειρο κάθε καμεραμάν». Ο λόγος για την Ιταλίδα σεξοβόμβα Κλαούντια Καρντινάλε, η οποία μεσουράνησε στον ιταλικό και γαλλικό σινεμά.

Καταγόταν από τη Σικελία αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τυνησία και εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση έγινε διάσημη για τη βραχνή της φωνή.

Στα 16 της ανακηρύχθηκε «η πιο ωραία Ιταλίδα της Τυνησίας» σε ένα διαγωνισμό που δεν πήρε ποτέ μέρος. Απλά οι υπεύθυνοι τους διαγωνισμού την είδαν να κάθεται στις κερκίδες, την ανέβασαν στη πασαρέλα και την ανακήρυξαν νικήτρια. Ένα χρόνο αργότερα έπαιζε στο πλευρό του Ομάρ Σαρίφ στην ταινία «Ο γιός της σκλάβας».

Στις πρώτες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο ντούμπλαραν τη φωνή της, γατί ήταν βαριά και βραχνή. Επίσης δεν είχε καλή προφορά, καθώς ήξερε να μιλά γαλλικά και αραβικά, όχι όμως ιταλικά.

Η πρώτη φορά που το κοινό άκουσε την πραγματική της φωνή ήταν στην ταινία «8 ½ του Φεντερίκο Φελίνι, ο οποίος την επέλεξε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Είχε προηγηθεί η συνεργασία της με τον Βισκόντι στην ταινία «Ο γατόπαρδος» που έπαιξε στο πλευρό του Άλεν Ντελόν.

Η Καρντινάλε δεν έκρυψε ποτέ ότι είχε είδωλο της τον Μάρλον Μπράντο. Όταν ένα βράδυ ο ηθοποιός της χτύπησε τη πόρτα λέγοντας της ότι «ταιριάζουν γιατί έχουν το ίδιο ζώδιο» αυτή απλά γέλασε και τον έδιωξε. Όταν έκλεισε την πόρτα ομολόγησε στον εαυτό της ότι… ήταν ηλίθια.

Τα τελευταία 60 χρόνια, έχει στο ενεργητικό της 134 ταινίες και όπως συνηθίζει να λέει «όλοι ζουν μια ζωή, εγώ έζησα 134».

Παρόλο που θεωρήθηκε από τις πιο σέξι ηθοποιούς του ιταλικού κινηματογράφου, δεν εμφανίστηκε ποτέ γυμνή. Δεν έκανε πλαστικές επεμβάσεις και δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει την ηλικία της.

Στα όνειρα όμως των ανδρών, παρέμεινε ως ένα τέλειο κομμάτι της φύσης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος