FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ολόκληρο χωριό σε δράση: Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τις δυνάμεις τους ένωσαν ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου του Δήμου Ηλιδας, ο πρόεδρος του Δ. Δ. και κάτοικοι του χωριού χθες το πρωί, ένα ολόκληρο χωριό σε δράση, όπου όλοι μαζί δούλεψαν με όρεξη και διάθεση εθελοντικά με σκοπό την περιποίηση του τοπικού διαμερίσματος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες με εθελοντική εργασία την διαμόρφωση της εισόδου του χωριού.  Ετσι λοιπόν απο την είσοδο του χωριού μέχρι και το κέντρο, εθελοντές κόψανε τα χόρτα, κλαδεψανε και καθάρισαν ενώ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί μνημείο.

Όπως τονίζει  η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άννα Κορτέση «Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε οτι όλοι οι κάτοικοι ενωμένοι, με δικά τους έξοδα και με περίσσευμα ψυχής το τελευταίο διάστημα δουλεύουν σκληρά και χωρίς καμία βοήθεια για την διαμόρφωση και ανάδειξη του  χωριού μας, καθώς το Περιστέρι έχει χτυπηθεί από φωτιά και σεισμό, είναι ξεχασμένο απο κάθε δημοτική αρχή. Να πούμε ακόμα ότι είναι πέρασμα για δεκάδες δρομείς, ποδηλάτες κτλ. αφού είναι στην μέση της διαδρομής για τον δρόμο της εκεχειρίας.»

Από τη Στουτγάρδη στο Περιστέρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου στα πλαίσια των δράσεων του και έχοντας υπόψιν την σημασία του τουρισμού στην χώρα μας ήρθε σε επικοινωνία με διάφορους φορείς και συλλόγους Ευρωπαϊκών χωρών θέλοντας αρχικά να προβάλει την ευρύτερη περιοχή με ενημερωτικά email αλλά και την ανάδειξη νέων εναλλακτικών τρόπων τουρισμού.

Απο την Στουτγάρδη ο Alexander Herms,  πρόεδρος του συλλόγου Freiheit Wohnwagen ο οποίος δραστηριοποίητε στις ομαδικές εκδρομές με τροχόσπιτα αποδέχοντας την πρόσκληση του συλλόγου, το Σάββατο 1 Ιουνίου επισκέφθηκε το Δ. Δ. Περιστεριου και την ευρύτερη περιοχή θέλοντας να σχεδιάσει και να προγραμματίσει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά τα μέλη του συλλόγου στην περιοχή μας, έχοντας ως βάση το Δ. Δ. Περιστερίου για κάποιες ημέρες.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Κορτεση Αννα τον υποδέχτηκε στην είσοδο του χωριού και τον ξενάγησε στην ευρύτερη περιοχή ενω ο σύλλογος θα σχεδιάσει και θα τους αποστείλει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δ. Δ.  Περιστερίου  σημεία τα οποία θα είναι χώροι για ανεφοδιασμό, στάθμευση και εναπόθεση λυμάτων κ.ά.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Συλλόγου έμεινε εντυπωσιασμένος απο τις ομορφιές του τόπου αλλά και την φιλοξενία των κατοίκων του χωριού.

Να τονίσουμε ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος για τέτοιου τύπου διακοπές, με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα των Ευρωπαίων να υπολογίζεται πως ετησίως έρχονται περίπου 18.000 στην χώρα μας.

Ρούχα και τρόφιμα σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ανθρώπινη πλευρά του σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε ρουχισμό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες του Δ. Δ. Περιστερίου που χρειάζονται την στήριξη μας.

Τα πράγματα παρέλαβε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κορτεση Αννα η οποία δήλωσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστούμε που σε κάθε κρούση μας το περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας είναι κοντά μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος