FOLLOW US: facebook twitter

«Ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας»: Μικρή η συμμετοχή πολιτών στην χθεσινή δράση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ημερομηνία: 29-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Συνεχίστηκε και φέτος η δράση του αντιμνημονιακού κινήματος στην Ηλεία για τα τέλη κυκλοφορίας. Έστω και με μικρότερη συμμετοχή, αρκετοί πολίτες έσπευσαν για να καταθέσουν ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα τέλη κυκλοφορίας. Μια πρακτική που βασίζεται στη λογική της ανταποδοτικότητας στην περιοχή της Ηλείας, την οποία τα μέλη του κινήματος χαρακτηρίζουν ανύπαρκτη. Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, υπέγραψαν και για τη συμμετοχή τους στη μαζική αγωγή που αναμένεται να κατατεθεί στα δικαστήρια για το σκοπό αυτό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος Γιώργος Δούνιας, «… οπως κάθε χρόνο βρεθήκαμε στην Δ.Ο.Υ. Πύργου για να καταθέσουμε ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως εγγύηση για τα τέλη κυκλοφορίας. Έχουμε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα εδώ και αρκετά χρόνια, κάνουμε μια συλλογική αγωγή και ζητάμε από το Ελληνικό Δημόσιο να μας αποδείξει που έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας που παίρνουν κάθε χρόνο.

Μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά το ένα δις ευρώ, τι στιγμή που βλέπουμε τα οδικά δίκτυα να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Και ειδικά στο νομό έχουμε από τα χειρότερα οδικά δίκτυα. Υπάρχουν μαζί μας πολίτες που είναι από χωριά και μας λένε ότι είναι αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο γιατί έχουν να γίνουν εργασίες συντήρησης πάρα πολλά χρόνια. Έτσι και εμείς μέσα από την υπερφορολόγηση ζητάμε να δούμε που πάνε τελικά όλα αυτά τα χρήματα που συσσωρεύονται στα ταμεία».

Επισήμανε δε στο θέμα των αγωγών, πως στα δικαστήρια η διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά όσοι συμμετέχουν θα επιμείνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος