FOLLOW US: facebook twitter

Ένα δέντρο για τα… κομμένα: Φύτεψαν συμβολικά χθες στο Επαρχείο φίλοι του περιβάλλοντος

Ημερομηνία: 19-04-2018 | Συντάκτης:

Στη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στο σημείο που κόπηκαν τα παλιά στο Επαρχείο, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας και της νέας δημοτικής κίνησης στο δήμο Πύργου.

Το θέμα της κοπής των δέντρων στο Επαρχείο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πόλη και αποτέλεσε μείζων θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να μη δίνει απαντήσεις με σαφήνεια για το θέμα, ενώ οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν πως δεν έχουν γνωμοδοτήσει για μια τέτοια παρέμβαση.

Η αντιπρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας Πηνελόπη Γαλανοπούλου, σε δηλώσεις της τόνισε πως στη δράση αυτή συγκεντρώθηκαν φίλοι του περιβάλλοντος για να κάνουν συμβολικό κάλεσμα στους πολίτες του Πύργου για το Επαρχείο. «Σε αυτό το χώρο που γυμνώθηκε πριν λίγες ημέρες με κάποιες κινήσεις προφανώς αυθαίρετες και χωρίς να έχει ενημερωθεί ο κόσμος, για το τι αναμένεται να συμβεί σε αυτή την πόλη. Συμβολικά φέραμε ένα μικρό πευκάκι για τη συμβολική αυτή φύτευση. Εύχομαι το δισέγγονο του κ. Λιατσή να είναι κάτω από αυτό το πευκάκι και να απολαμβάνει τους φίλους του και τις δραστηριότητές του, στο νέο δασάκι που θα δημιουργηθεί» είπε η κα Γαλανοπούλου.

Το μέλος της νέας δημοτικής παράταξης που ιδρύεται στο δήμο Πύργου, Πάνος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως «η κίνηση αυτή είναι συμβολική και δείχνει δύο απλά πράγματα. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα της πόλης δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας. Από την άλλη υπάρχει και ένας δεύτερος άλλος δρόμος να πορευτεί αυτή η κοινωνία. Ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να αλλάξει όχι την πόλη αλλά ούτε τον εαυτό του. Θέλει βοήθεια, θέλει συνεργάτες, θέλει συνοδοιπόρους. Για αυτό θα καλέσουμε την κοινωνία σε συγκεκριμένες κινήσεις, που θα έχουν αυτό ακριβώς το χαρακτήρα. Όλοι μαζί να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος