FOLLOW US: facebook twitter

Ένα γράμμα για ένα… τραύμα

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:

«Οποίος λέει ψέματα πέφτει μεσ’ τα ρέματα» Αν στην 20η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Προεδρείων Συνδέσμων της ΠΕΣΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) δεν ακουγόταν μία αναφορά του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών για την αποπεράτωση των ελληνικών οδικών αξόνων, δεν θα είχαμε και πολλούς λόγους να την μνημονεύσουμε. Ο απεσταλμένος του υπουργού όμως ήταν εκεί για να παρακολουθήσει τις εργασίες της ΠΕΣΕΔΕ, η οποία δεν είναι απλά μία από τις πέντε πανελλήνιες εργοληπτικές οργανώσεις, αλλά έχει στις τάξεις της και τα περισσότερα μέλη, με τις περισσότερες μάλιστα μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Έτσι, ο Γενικός καί πήγε, καί μίλησε, καί άκουσε αλλά καί «τα άκουσε» στο τέλος, καθότι παρά το συγκροτημένο του λόγου και της εν γένει παρουσίας του, υπέπεσε σε ένα μοιραίο σφάλμα. Συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός ότι «έχουμε πλέον ολοκληρώσει τα μεγάλα οδικά έργα στη χώρα», θα μπορούσε όντως να σταθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συζήτηση εκτός από την Ηλεία ή έστω δίχως την παρουσία Ηλείων. «Ατυχώς» για τον απεσταλμένο του κυρίου Σπίρτζη, στις εργασίες μετείχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών νομού Ηλείας, ο οποίος και με την ιδιότητα του εκπρόσωπου στην πανελλήνια οργάνωση, ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους:

«Κύριε διευθυντά, με συγχωρείτε, αλλά τα μεγάλα έργα οδοποιίας στην Ελλάδα δεν έχουν ολοκληρωθεί! Έχουμε μπροστά μας το Πάτρα – Πύργος, που μένει ακόμη να δημοπρατηθεί το τελευταίο του κομμάτι, το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, και βεβαίως έχουμε το πολύπαθο έργο Αρχαία Ολυμπία – Τρίπολη, που είκοσι χρόνια τώρα καρκινοβατεί. Κατά συνέπεια εμείς (σ.σ. οι Ηλείοι) δρόμο δεν έχουμε, αεροδρόμιο δεν έχουμε, τρένο δεν έχουμε, σε λίγο θα ερχόμαστε στην Αθήνα με πλοίο, μέσω Κατακόλου!

Ένα βουητό γέλιου απλώθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ. Με πλατύ χαμόγελο όμως αντέδρασε και ο κύριος Γενικός, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα μετέφερε τα συζητηθέντα στον υπουργό. Γιατί μόνο αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής των οδικών αξόνων στην Δυτική Ελλάδα, θα μπορούμε σε λίγα χρόνια να μιλάμε για ολοκλήρωση του λεγόμενου διευρωπαϊκού δικτύου. Εκτός εάν όλοι οι οδικοί άξονες που μέχρι σήμερα έχει στερηθεί η Ηλεία και θα την βγάλουν από την απομόνωση και θα την φέρουν πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν συνιστούν πλέον ένα μεγάλο έργο. Άστεγες σκέψεις προδότρες λέξεις πίσω απ’ τις αβρότητες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος