FOLLOW US: facebook twitter

Έμποροι όπλων και ναρκωτικών σε κυκλώματα φαρμάκων-Θρίλερ με την εξαφάνιση γιατρού

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Νέες αποκαλύψεις και για άλλες υποθέσεις παράνομης διακίνησης φαρμάκων έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Έμποροι όπλων και ναρκωτικών, οργανωμένες μορφές εγκληματικότητας, φέρονται να εμπλέκονται στη διαδικασία από την παραγωγή φαρμάκων μέχρι την παράνομη εξαγωγή τους.

Έμποροι όπλων και ναρκωτικών στον δρόμο των… φαρμάκων. Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μαφιόζικο κύκλωμα που αφαιρούσε φάρμακα καρκινοπαθών από αποθήκες νοσοκομείων και τα πωλούσε στο εξωτερικό, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι ο τζίρος και η έκταση των «πλοκαμιών» του κυκλώματος εξαγωγής φαρμάκων, έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Την ώρα που οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, στο πλιάτσικο φέρονται να συμμετείχαν μέχρι στιγμής πάνω από 500 γιατροί και νοσηλευτές, σε περισσότερα από εκατό νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Τα άτομα αυτά αφαίρεσαν περίπου 600 χιλιάδες σκευάσματα πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, ζημιώνοντας το κράτος κατά 14 εκατομμύρια ευρώ.

Με κυνικές εκφράσεις ο 70χρονος Αιγύπτιος φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης, σε συνομιλία του με υπάλληλο του φαρμακείου της Καλλιθέας ζητά από όλους εγρήγορση για να βγουν πολλά λεφτά.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Αιγύπτιος: Πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλα τα φαρμακεία. Πρέπει να βγάλω πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία.
Υπάλληλος: Χέρι χέρι θα τα μαζέψουμε όλα.

Αποκαλυπτικοί είναι και οι υπόλοιποι διάλογοι των μελών της μαφίας. Το κύκλωμα έφθασε να χρηματίσει μέχρι υπάλληλο του αεροδρομίου για να περνάει τα κλεμμένα φάρμακα χωρίς έλεγχο:

– Σου ήρθε ένα κουτάκι;
-Τρέχω από το το πρωί μ΄ αυτό το κουτάκι.
– Γιατί ρε, τί έγινε;
– Τ΄ άνοιξαν στο αεροδρόμιο;
– Ωχ!
– Ε, μη στενοχωριέσαι, τελείωσε αναίμακτα το θέμα. Αν δεν το έπαιρνε από μέσα δικός μου, θα` χαμε θέμα.

Παρωνυχίδα χαρακτηρίζει την υπόθεση του κυκλώματος η πρόεδρος του ΕΟΦ. Σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Κατερίνα Αντωνίου επισημαίνει ότι το φάσμα της παραβατικότητας εκτείνεται από την παραγωγή και την κυκλοφορία των προϊόντων μέχρι την παράνομη εξαγωγή, με αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων για τους ασθενείς στη χώρα μας. Η συνεργασία ΕΟΦ και οικονομικής αστυνομίας «ήταν και είναι άριστη και πολύ εποικοδομητική». Ο εντοπισμός του κυκλώματος που διέπραττε απιστία στο κράτος, υπεξαιρώντας για αρκετά χρόνια ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα από νοσοκομεία και διοχετεύοντας τα στη συνέχεια στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, οφείλεται στο δίπολο «έλεγχοι – συνεργασία».

Θρίλερ στο Λαϊκό με εξαφάνιση γιατρού

Μια περίεργη εξαφάνιση νεαρής γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και του δημοσιογράφου συζύγου της την περασμένη Τετάρτη κι ενώ είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις μελών της «Μαφίας των Αντικαρκινικών», δίνει διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η εξαφάνιση αυτή σχετίζεται με την αναφορά που έκανε ογκολόγος – γιατρός του νοσοκομείου, με την οποία αποκαλύπτονται 44 πλαστές συνταγές ασθενών.

Η συγκεκριμένη γιατρός μάλιστα, κάλεσε τον διοικητή του νοσοκομείου να διαβιβάσει τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η υπόθεση ωστόσο πήρε άλλη τροπή όταν ο διοικητής ενημέρωσε τις Αρχές πως η γιατρός που συνεπικουρούσε τη συγκεκριμένη ογκολόγο, εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος της.

Πηγή: ΕΡΤ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος