FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας: Μια καλύτερη χρονιά για τα ΑμεΑ το 2018

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:

Δήμαρχος Ήλιδας:«Φιλική πόλη η Αμαλιάδα για τα ΑμεΑ- Δύο seatrack στην Κουρούτα”

Υποσχέσεις για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ατόμων με αναπηρία ακούστηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Παπαναγιώτου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση των μελών με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και αναφορά στον προγραμματισμό των δράσεων για το 2018.

Η είδηση «βγήκε» από το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και δήλωσε πως η Αμαλιάδα αποτελεί μια φιλική πόλη για τα άτομα με αναπηρία, ενώ αποκάλυψε πως μετά τις θέσεις στάθμευσης που έχουν οριοθετηθεί στην πόλη, θα τοποθετηθούν και δύο sea track στην παραλία της Κουρούτας για να γίνει επιτέλους προσβάσιμη. Και αυτό μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΠΑνΕΚ για την δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων προορισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δήμος Ήλιδας είναι έτοιμος να καταθέσει τις προτάσεις του για αυτό. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος μίλησε και για το εγχείρημα που αφορά στην ανάπτυξη του Χελωνίτη Κόλπου, όπου σχεδιάζεται στην περιοχή της Μαραθιάς, η δημιουργία πανελλήνιου παραθεριστικού κέντρου ΑμεΑ σε έκταση εφτά στρεμμάτων που ανήκουν στην Ι.Μ. Ηλείας.

Ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσαν τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας βρίσκεται η τοποθέτηση sea track στην Κουρούτα, η απελευθέρωση πεζοδρομίων και πεζόδρομου από εμπόδια για να υπάρχει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία, ενώ τέθηκε ξανά το θέμα της ΕΟ Πατρών – Πύργου, του δρόμου – καρμανιόλα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο…

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ δήμου Ήλιδας «ο Ηλείος» Αλέξης Μανωλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και Παναγιώτης Μπόμπορης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πύργου «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, το μέλος του κινήματος Φίλοι του Χελωνίτη Κόλπου και πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας Δημήτρης Κράλλης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμΕΑ Ανδρέας Λιβανός, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος