FOLLOW US: facebook twitter

Έκακτη σύγκληση ΣΤΟ δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 13-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έκτακτη σύγκληση του διευρυμένου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς την περίοδο αυτή εμφανίζεται αυξημένο για την περιοχή μας αλλά και όλη τη χώρα.

Υπό την προεδρία του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων που αν και είχαν προσκληθεί δεν ανταποκρίθηκαν, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο βέβαια και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος ανέφερε ότι είτε το ενδιαφέρον δεν ήταν το απαιτούμενο, είτε δεν πρόλαβαν καθώς ο χρόνος που μεσολάβησε από την πρόσκληση μέχρι τη συνεδρίαση δεν ήταν μεγάλος, ζητώντας να υπάρξει νέα πρόσκληση συνεδρίασης απογευματινή ώρα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου, που επεσήμαναν ότι δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο καθυστέρησης καθώς η σύγκληση του Σ.Τ.Ο κρίθηκε αναγκαία αφού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε δώσει για χθες πολύ υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εστίασαν κυρίως στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και στην ετοιμότητα που πρέπει να έχουν.

Μέσα στις αρμοδιότητές τους σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να είναι η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων από τους κατοίκους του κάθε χωριού που διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στο έργο της κατάσβεσης αλλά και στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχης Γιώργο Γεωργιόπουλο για την αποστολή εναερίων μέσων, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα είναι παρούσα σε οτιδήποτε προκύψει.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Κώστας Μπαλκάμος ενημέρωσε πως έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για επιπλέον εναέρια μέσα ζητώντας παράλληλα να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σχεδίου Ξενοκράτης.

Ο διοικητής της Π.Υ Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος τόνισε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κάνοντας έκκληση παράλληλα στον δήμο να συνδράμει με τα οχήματά του εφόσον είναι κοντά σε πυρκαγιά, ενώ και ο ίδιος σχολίασε το θέμα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και το έργο που μπορούν να προσφέρουν σε τέτοιες στιγμές με τον συντονισμό των εθελοντών αγροτών.

Απαντώντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι όλοι οι πρόεδροι είναι ενήμεροι για τον τρόπο που θα πράξουν σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, σχολιάζοντας όμως και την μικρή χρηματοδότηση από την πολιτεία για έργα αντιπυρικής προστασίας.

Σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο ανέφερε ότι είναι και ο κ. Χρυσανθόπουλος εκ μέρους της 117 Π.Μ Ανδραβίδας ενημερώνοντας ότι οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί.

Με διαρκείς περιπολίες όλο το 24ωρο από πλευράς δασαρχείου, με έργα συντήρησης δρόμων, καθαρισμούς σημείων που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, αλλά και με προσλήψεις 55 ατόμων για την πυροπροστασία ενημέρωσε ότι είναι σε ετοιμότητα και ο Δασάρχης Αμαλιάδας Διονύσης Θωμόπουλος.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν ακόμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαυρίκος και η διοικητής του Α.Τ Ήλιδας Διονυσία Κιαόγλου, η Αλεξία Κοτσαύτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος