FOLLOW US: facebook twitter

Έγκλημα στη Βάρδα – Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες

Ημερομηνία: 07-02-2017 | Συντάκτης:

skylia-foles-varda2

Πάνω από 11 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά χθες στην πόλη

 Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει στην περιοχή της Βάρδας το θέμα της δηλητηρίασης σκύλων δεσποζόμενων και αδέσποτων. Κάποιος πολίτης επέλεξε να γεμίσει με φόλες όλη την πόλη για να εξουδετερώσει όποιο τετράποδο μπορούσε. Και τα κατάφερε αφού τα αποτελέσματα ήταν ορατά παντού στην Βάρδα το πρωί της Κυριακής. Οι κάτοικοι μέτρησαν τουλάχιστον 11 νεκρά σκυλιά στους δρόμους, ενώ κτηνίατροι αναφέρουν πως πιθανότατα υπάρχουν και άλλα νεκρά ζώα.

skylia-foles-varda4

“Σήμερα ξημέρωσε μαύρη μέρα για κάποιες οικογένειες του δήμου μας. Δηλητηριάστηκαν 11 ψυχούλες από κάποιους ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει η κακία, η ζήλια και η μιζέρια. Γιατί για να το κάνεις αυτό, πάει να πει πως δεν αντέχεις την ευτυχία και την καλοσύνη που μπορεί να σου χαρίσει ένα ζωάκι. Όσοι είμαστε ιδιοκτήτες ή έστω φιλόζωοι ξέρουμε πως τα ζώα μόνο όμορφα συναισθήματα μπορούν να σου χαρίσουν. Έχει γίνει καταγγελία στο Α. Τ. Βάρδας αλλά και στην φιλοζωική. Οποίος γνωρίζει το οτιδήποτε καλό θα ήταν να μιλήσει. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να αλλάξει κάτι στον τόπο αυτό”, αναφέρουν σε μήνυμά τους κάτοικοι της Βάρδας.

skylia-foles-varda

Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ξεκινήσει έρευνες και συλλέγουν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για ένα αδίκημα που επισύρει αυστηρές ποινές. Οι κάτοικοι καλούν και το δήμο, να πάρει θέσει και να συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην επίλυση του προβλήματος.

skylia-foles-varda3

Ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος όπως μας δήλωσε ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής για το θέμα από την Αστυνομία και ανέλαβε ο δήμος πρωτοβουλία για την περισυλλογή και την ταφή των νεκρών σκύλων. Παράλληλα μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Σοφιανόπουλο προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη ή των δραστών της αποτρόπαιης αυτής πράξης, που δυστυχώς για την περιοχή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Τσαγκου καταδίκασε το γεγονός και τόνισε ότι «ντροπή και αίσχος για όποιον σκοτώνει αθώες ψυχές. Τι έφταιξαν τα σκυλάκια και άξιζαν αυτό το τελος; Θα φτάσουμε όπου πρέπει για να βρούμε τον ένοχο. Ζητάμε παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνει σωστή έρευνα. Αυτός που κακοποίει σκυλιά είναι αυτός που σκοτώνει ηλικιωμένους για 50 ευρω.

skylia-foles-varda5

Από την πλευρά της η Αντα Παναγιωττοπούλου, λου πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών, αναρωτήθηκε: «Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Ο δήμος που είναι; Γιατι δεν κάνει καταγγελία; Γιατί δεν επικηρύσσει το δράστη;»

skylia-foles-varda1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος