FOLLOW US: facebook twitter

Έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας στα Άγναντα Πηνείας

Ημερομηνία: 19-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Άγνωστοι έσφαξαν ένα κοπάδι πρόβατα την ώρα της Ανάστασης

Εικόνες πρωτοφανείς. Πρόβατα σκοτωμένα, καταγής, σφαγμένα όλα στο λαιμό. Ένα έγκλημα που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί έγινε. Την ώρα της Ανάστασης, που όλος ο κόσμος άκουσε το χαρμόσυνο μήνυμα στις εκκλησίες, άγνωστοι πήγαν στο βοσκοτόπι του Νίκου Γιαννόπουλου στα Άγναντα Πηνείας και έσφαξαν όλα τα πρόβατά του.

Το σημείο που έγινε η πρωτοφανής ζωοκτονία απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από το χωριό, σχεδόν απέναντι από το Λουκά Πηνείας, όμως το σημείο είναι απόμερο και μόνο κάποιος που ξέρει τα μέρη μπορεί να φτάσει εκεί και να φύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Συνολικά 51 πρόβατα σφάχτηκαν αφού μεταφέρθηκαν από το βοσκοτόπι προς το σημείο που συνήθιζε ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού να τα αρμέγει. Οι δράστες αφού κυνήγησαν τα τσοπανόσκυλα με σιδερένιες βέργες, έκλεισαν το κοπάδι σε ένα δρομάκι και άρχισαν τη σφαγή. Από τα 54 πρόβατα που βρίσκονταν εκεί, έπεσαν νεκρά μέσα σε λίγα λεπτά τα 51.

Τρία τα βρήκε το επόμενο πρωί τραυματισμένα ο 24χρονο κτηνοτρόφος και ένα μόλις είχε γλιτώσει. Ένα από τα τραυματισμένα κατέληξε και αυτό και συνολικά 52 ζωντανά έπεσαν θύματα της πρωτόγνωρης μανίας αγνώστων.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος μας περιέγραψε τις στιγμές που έζησε βλέποντας τα πρόβατά του σφαγμένα. «Ήρθα το πρωί ανήμερα το Πάσχα να δω τα ζώα μου και να τα αρμέξω και τα βρήκα όλα τελειωμένα. Τα έβαζα δίπλα στο χωράφι και τα μετέφερα στο δρομάκι για να τα αρμέγω και εδώ τα βρήκα σφαγμένα. Το Μ. Σάββατο έφυγα από εδώ στις 8 το βράδυ. Τα άρμεξα και έφυγα. Ίσως την ώρα της Ανάστασης έγινε το κακό. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε. Δεν είχα προηγούμενα με κάποιον. Δεν ξέρω τι είναι, ζήλεια, εκδίκηση… Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Θέλω μόνο να δικαιωθώ από τη δικαιοσύνη. Σήμερα έγινε σε μένα αύριο σε κάποιον άλλον»…

Τη στιγμή που τα είδε νεκρά όλα, το μυαλό του θόλωσε. «Ούτε κατέβηκα καθόλου. Μόλις τα είδα, έκανα στροφή και έφυγα. Δεν ξέρω πως γύρισα σπίτι. Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο πατούσε στη γη» μας είπε.

Η ζημιά που υπέστη ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. «Αυτή η ζημιά δεν πληρώνεται. Μου τελειώσανε τη δουλειά. Θα κάνω δύο χρόνια να ξεκινήσω πάλι, να έχω αρνιά, να αρμέξω. Έχω υποχρεώσεις. Η γυναίκα μου είναι έγκυος» εξήγησε ο 24χρονος.

Ο Νίκος ασχολείται με την κτηνοτροφία από τα 16 του. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και γύρισε πάλι πίσω στο χωριό του για να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά, τα ζωντανά του. «Καλύτερα να μην τα έβλεπα καθόλου παρά αυτό που συνέβη» μας είπε.

Αλλά και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγνάντων Παναγιώτης Μπουρλάς, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός αυτό. «Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει. Είχαμε και άλλα συμβάντα αλλά όχι σε τέτοια έκταση, με κότες και αρνιά. Είναι πρωτοφανές, λυπάμαι και στεναχωριέμαι για ότι συμβαίνει».

Ο δήμος Ήλιδας καταδικάζει τη σφαγή των προβάτων στα Άγναντα

Ο Δήμος Ήλιδας καταδικάζει απερίφραστα την ομαδική σφαγή αμνοεριφίων από αγνώστους το βράδυ της Ανάστασης, στην Τοπική Κοινότητα Αγνάντων Πηνείας.

Πρόκειται για μεμονωμένο και πρωτοφανές περιστατικό για την περιοχή μας, που έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση όλων.

Παράλληλα δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα συμβάλλουμε –όπου μας ζητηθεί– στις έρευνες των συναρμόδιων υπηρεσιών, για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος