FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου – Καθολικό Δομινικανικό Σχολείο της Λυών: Άσβεστοι δεσμοί φιλίας

Ημερομηνία: 07-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio

Συσφίγγουν τις σχέσεις τους περαιτέρω τα αδερφοποιημένα σχολεία, το 2ο γυμνάσιο Πύργου και το Καθολικό Δομινικανικό Σχολείο της Λυών. Μετά την αδερφοποίηση που έγινε πέρυσι το Φεβρουάριο, οι Γάλλοι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους ταξίδεψαν και πάλι στην Ελλάδα για να δουν τους φίλους από το σχολείο του Πύργου. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε χθες με μια λαμπρή εκδήλωση στο χώρο του 2ου γυμνασίου Πύργου.

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio12

Η φιλία ανάμεσα σε αυτά τα δύο σχολείο ξεκίνησε από την φιλική γνωριμία του διευθυντή του 2ου γυμνασίου Πύργου Γιώργου Φωτεινόπουλου με την Πυργιώτισσα καθηγήτρια του Γαλλικού σχολείου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου. Έτσι προχώρησε και η αδερφοποίηση – αφού υπήρχαν και κοινά στοιχεία ανάμεσα στα δύο σχολείο.

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio1

Ιδρυτής του γαλλικού σχολείου ήταν ο Δομινικανός ιεροδιδάσκαλος Ανρί Ντίντον, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν στο ρητό των Ολυμπιακών Αγώνων «Citius, Altius, Fortius». Το σχολείο Ecole Saint Thomas d Aguin Veritas από την Ουλίν προάστιο της Λυών στη Γαλλία, επισκέφθηκε για τρίτη φορά την περιοχή, καθώς αυτή η σχέση δυναμώνει όσο περνά ο χρόνος.

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio5

Τριάντα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν στον Πύργο από το περασμένο Σάββατο σε ισάριθμες οικογένειες μαθητών του 2ου γυμνασίου Πύργου. Χθες το πρωί έγινε και η εκδήλωση στο σχολείο για να τιμήσουν τους Γάλλους για την εδώ παρουσία τους. Οι μαθητές των δύο σχολείων τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών ανάμεσα στους καθηγητές, παρουσία της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου. Ακολούθησε γεύμα με φαγητά που ετοίμασαν οι γονείς των Πυργιωτών μαθητών. Η Γαλλική αποστολή αναχώρησε χθες το απόγευμα για το Ναύπλιο και τις Μυκήνες και σήμερα αναμένεται να ταξιδέψουν πίσω στη Λυών. Τον Μάιο αναμένεται να ταξιδέψουν και οι Ηλείοι μαθητές.

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio3

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του 2ου γυμνασίου Πύργου Γιώργος Φωτεινόπουλος ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας, 30 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς από το γαλλικό σχολείο της Λυών με το οποίο έχουμε αδελφοποιηθεί πριν ένα χρόνο, στις 17/2/2016. Ο σκοπός ενός σχολείου είναι εκτός από το μαθησιακό να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών του και να γνωρίζουν άλλες κουλτούρες, άλλες συνθήκες και άλλους ανθρώπους. Εδώ και δύο χρόνια κάναμε την πρώτη αδερφοποίηση με το γαλλικό σχολείο και τη φετινή χρονιά πραγματοποιούμε αδερφοποίηση με γυμνάσιο της Φρανκφούρτης το οποίο θα επισκεφθούμε στις 27 Μάρτη. Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση των μαθητών μας και η βοήθεια των συναδέλφων καθηγητών. Σε αυτό το δρόμο προχωράμε» κατέληξε.

2%ce%bf_gimnasio-filia-kayholiko-dominikaniko-sxoleio4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος