FOLLOW US: facebook twitter

Άρση αδικίας με διαγραφή χρεών στον ΟΑΕΕ για περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ανοικτό παράθυρο για διαγραφή χρεών στον πρώην ΟΑΕΕ άφησε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος. Πρόκειται για περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης (μισθωτός που διατηρούσε παράλληλα και μπλοκάκι).

Ουσιαστικά ο κ. Πετρόπουλος, με την πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να άρει μια τεράστια αδικία καθώς πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν να πρέπει να πληρώσουν ιλιγγιώδη ποσά εξαιτίας ασαφειών αλλά και του γεγονότος ότι ουδείς εκ των διοικήσεων του πρώην ΟΑΕΕ (ή ΤΕΒΕ) είχε φροντίσει να ενημερώσει.

Με τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να προωθηθεί το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, θα δοθεί η δυνατότητα διαγραφής οφειλών ή απαλλαγής αυτής της κατηγορίας οφειλετών από πρόσθετες επιβαρύνσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (έως 31/12/2016) σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων λόγω αμφισβήτησης υπαγωγής ή μη σε δεύτερο φορέα.

«Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς που αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί με οφειλές να τις διαγράψουν», σημείωσε ο υφυπουργός, φέροντας ως παράδειγμα τέτοιων αμφισβητούμενων χρεών τις οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ.

Οπως είπε, «προωθούμε τις επόμενες ημέρες διάταξη η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για να διαγραφούν οφειλές για διπλά χρεωμένους διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την εισφορά τους, π.χ. για δημοσιογράφους με χρέη στον ΟΑΕΕ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος