FOLLOW US: facebook twitter

«Άνοιξε» το αμαξοστάσιο του δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 29-06-2017 | Συντάκτης:

Αποκομιδή σκουπιδιών μόνο από τους μόνιμους εργαζόμενους της Καθαριότητας

Ξανά στην Αθήνα σήμερα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, για συνέχιση των κινητοποιήσεων, συντάχθηκαν και οι συμβασιούχοι του Δήμου Πύργου οι οποίοι όμως, άνοιξαν το αμαξοστάσιο, επιτρέποντας την κίνηση των απορριμματοφόρων και την έναρξη της αποκομιδής από τους μόνιμους εργαζομένους της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι συνάδελφοι τους στην Αρχαία Ολυμπία ωστόσο συνεχίζουν την κατάληψη και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται περιορισμένα και με άλλα οχήματα από εργαζόμενους τους δήμου. Σήμερα μάλιστα, θα μεταβούν και πάλι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που συνεδρίασε για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις όποιες «βελτιωτικές» προτάσεις κατατέθηκαν, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπερασπιζόμενη την πρόταση Νόμου που κατέθεσε» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος και πρόσθεσε ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων.

«Οι 29 συμβασιούχοι του δήμου Πύργου αποφάσισαν αν ανοίξουν το αμαξοστάσιο επιτρέποντας στους μόνιμους εργαζομένους της υπηρεσίας Καθαριότητας να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αύριο (σ.σ. σήμερα) ωστόσο, θα συμμετέχουμε και πάλι στην πανελλαδική απεργία και το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συμβασιούχων. Θεωρώ ότι οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εκτόνωση και πως την Παρασκευή ενδέχεται οι συμβασιούχοι να προχωρήσουν στην υπογραφή των νέων συμβάσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος